Muntatge amb Roberto Brasero en un cercle, un carrer ple i emojis de pluja i sol

EL TEMPS

Roberto Brasero explica com ens haurem de vestir aquesta setmana: 'Canvi brusc'

Roberto Brasero avisa d'una caiguda dels termòmetres a partir d'aquest dimarts, amb pluges en algunes zones

Roberto Brasero ha avisat d'un "canvi brusc" del temps aquesta setmana. Les temperatures baixaran amb ganes a partir d'aquest dimarts, "fins a 10 graus a moltes zones d'Espanya". Davant d'això, no ens quedarà més remei que tornar a "la màniga llarga", indica el meteoròleg.

Ja no farà tanta calor com en els últims dies i dimecres "continuen baixant" els termòmetres, de manera que "tornarà a refrescar". De moment, avui la caiguda tèrmica anirà de 7 a 10 graus a moltes zones. Tot i això, al Mediterrani encara pujaran una mica, "perquè arriben els vents de Ponent".

Ara bé, Roberto Brasero avança que a partir de dimecres i dijous "la baixada no serà tan brusca". És cert que dimarts hi haurà un descens del mercuri "de cop", però la resta de dies la caiguda tèrmica, tot i que es produirà, no serà tan pronunciada.

Mapa del temps a Espanya el 15 de maig

Ho notarem sobretot a la nit, amb uns matins més frescos, per la qual cosa caldrà abrigar-se. L'expert d'Antena 3 recorda que encara estem en plena primavera, i és normal que existeixi aquesta inestabilitat.

Roberto Brasero anuncia pluges a Catalunya i altres zones

Roberto Brasero indica que "també tenim les pluges, que afecten zones del nord de la Península". En alguns casos "poden ser abundants", aclareix en un vídeo compartit a Instagram.

El front que deixarà aigua en aquesta part del país "dimarts acabarà de passar". Tot i això, aquestes precipitacions no s'aturaran, ja que "després arriben altres fronts dimecres i dijous també pel nord". Per tant, tant a Catalunya com a tot el nord d'Espanya s'espera una “setmana de paraigües”.

Mapa del temps a Espanya el 16 de maig

En definitiva, segons Roberto Brasero, tenim per davant una setmana moguda, amb "pluges i temperatures més baixes". L'home del temps, no obstant això, té un missatge per als que ja es pensaven que arribava l'estiu. "Ara arribem a mitjans de maig i alguns veuen l'estiu, però no, l'estiu haurà d'esperar", assenyala Brasero.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimecresDijous
MadridMàx. 19
Mín. 10
Màx. 19
Mín. 9
BarcelonaMàx. 21
Mín. 17
Màx. 20
Mín. 15
ValènciaMàx. 21
Mín. 14
Màx. 28
Mín. 13
SevillaMàx. 26
Mín. 12
Màx. 25
Mín. 11
SaragossaMàx. 22
Mín. 10
Màx. 22
Mín. 10
BilbaoMàx. 19
Mín. 8
Màx. 19
Mín. 10
Palma de MallorcaMàx. 24
Mín. 15
Màx. 23
Mín. 13
La CorunyaMàx. 16
Mín. 11
Màx. 17
Mín. 12
BurgosMàx. 15
Mín. 3
Màx. 15
Mín. 5
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 22
Mín. 19
Màx. 22
Mín. 17

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: