Imatge de fons de diverses persones passejant per Palma de Mallorca amb emoticones de sol, núvols i un interrogant

EL TEMPS

Avís d'última hora de l'AEMET per un canvi imminent: el dia clau

L'AEMET adverteix d'una caiguda dels termòmetres que es notarà a gairebé tot el país a partir de la setmana que ve

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) avisa del dia que es produirà una variació important en el temps a Espanya. Serà dimarts de la setmana que ve, amb una baixada dels termòmetres i algunes pluges.

L'organisme estatal avança per a la setmana següent, del 13 al 19 de maig, el pas de diversos fronts que es deixaran notar al terç nord. Preveuen pluges i nuvolositat en aquesta zona, amb la probabilitat que vagin acompanyades de tempestes. A la resta del país hi haurà un predomini de cels poc ennuvolats.

Aquestes pluges podrien donar-se en forma de neu als Pirineus, sense descartar que també hi hagi nevades a altres muntanyes del nord.

Per dilluns pronostiquen pluges abundants a Galícia, Cantàbric, sistema Ibèric, alt Ebre i Pirineus. Les temperatures encara es mantindran elevades, superant els 32ºC al baix Guadalquivir i baix Xúquer. També caldrà estar atents als vents, sobretot a les Canàries i al litoral de Galícia.

L'AEMET avisa d'una baixada de les temperatures a tot Espanya

Però l'AEMET assenyala dimarts com a data clau, amb una variació important. Per a aquesta jornada les temperatures patiran un descens generalitzat a gairebé tot el país. L'ambient estiuenc dels darrers dies donarà pas a uns valors més típics de la primavera, on es deixarà notar la fresca.

Imatge d'un mapa de l'AEMET pel dimarts 14 de maig

Les pluges es poden donar a les mateixes zones que dilluns, és a dir, el terç nord de la península. A les Canàries, per la seva banda, es preveuen núvols i pluges febles al nord de les illes, sent poc ennuvolat al sud.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDillunsDimarts
MadridMàx. 28
Mín. 15
Màx. 21
Mín. 13
BarcelonaMàx. 22
Mín. 17
Màx. 19
Mín. 16
ValènciaMàx. 24
Mín. 15
Màx. 25
Mín. 16
SevillaMàx. 33
Mín. 16
Màx. 27
Mín. 15
SaragossaMàx. 31
Mín. 16
Màx. 23
Mín. 12
BilbaoMàx. 28
Mín. 11
Màx. 19
Mín. 10
Palma de MallorcaMàx. 25
Mín. 15
Màx. 25
Mín. 14
La CorunyaMàx. 19
Mín. 12
Màx. 17
Mín. 11
BurgosMàx. 24
Mín. 7
Màx. 16
Mín. 6
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 23
Mín. 19
Màx. 23
Mín. 18

Cap de setmana més estable

Això, però, no serà fins a la setmana que ve. Durant el cap de setmana predominarà l'estabilitat, amb cels poc ennuvolats. Les temperatures seran "més pròpies del mes de juny", encara que també s'esperen pluges.

Mapa del temps a Espanya l'11 de maig

Una petita DANA afectarà el nord-oest peninsular, amb xàfecs i tempestes a muntanya i nord de l'altiplà nord. Dissabte seran més probables aquestes precipitacions al nord-oest, mentre que diumenge s'aniran desplaçant fins al nord-est, expliquen a X.

Imatge a X de l'AEMET pel cap de setmana de l'11 - 12 de maig de 2024

L'AEMET també repara als termòmetres. Les màximes cauran a la meitat nord, encara que en diversos punts del país s'excediran els 30ºC el cap de setmana. És el cas del Guadiana, el Guadalquivir i mig Ebre.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: