Imatge de fons de diversos núvols negres al cel i una imatge en primer pla de Roberto Brasero

EL TEMPS

Roberto Brasero aclareix els dubtes sobre la tornada de les nevades a Espanya

Roberto Brasero recorda que estem en una època hivernal, on hauria de predominar la inestabilitat, tot i que no està sent així

Roberto Brasero anuncia algunes variacions del temps per als pròxims dies. Amb la seva darrera previsió, el meteoròleg d'Antena 3 aclareix tots els dubtes sobre un possible retorn de les nevades al nostre país. No oblida que durant aquestes dates sol predominar una situació més aviat hivernal, amb fred i precipitacions.

Tot i això, aquest any no es donarà aquesta circumstància, i l'empitjorament que sol donar-se entre gener i febrer amb prou feines s'apreciarà. Assenyala que és probable que "baixin una mica les temperatures".

Roberto Brasero posa especial interès en el "fred matinal". És cert que a primeres hores de la jornada "semblarà hivern, però després deixa de semblar-ho". Encara que els termòmetres es trobin sota mínims per arrencar el dia, les tardes d'aquesta setmana "seran de 15 ºC o 20 ºC, encara que estiguem estrenant el febrer".

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimecresDijous
MadridMàx. 16
Mín. 5
Màx. 18
Mín. 6
BarcelonaMàx. 15
Mín. 8
Màx. 18
Mín. 8
ValènciaMàx. 17
Mín. 8
Màx. 19
Mín. 6
SevillaMàx. 21
Mín. 10
Màx. 21
Mín. 10
SaragossaMàx. 12
Mín. 3
Màx. 17
Mín. 2
BilbaoMàx. 20
Mín. 6
Màx. 17
Mín. 6
Palma de MallorcaMàx. 18
Mín. 8
Màx. 18
Mín. 6
La CorunyaMàx. 18
Mín. 10
Màx. 16
Mín. 9
BurgosMàx. 15
Mín. 0
Màx. 15
Mín. 3
Ls Palmas de Gran CanàriaMàx. 24
Mín. 18
Màx. 24
Mín. 17

Caldrà estar pendents, a més, de la calima, la pols en suspensió que afecta des de fa diverses setmanes Canàries. Explica que "està viatjant cap al nord perquè tenim l'anticicló dividit en dos, i entre mitges s'ha colat un front". En tractar-se d'"un anticicló molt potent, el front no avança d'oest a est", com sol ser normal.

Mapa d'Espanya amb el temps pel 30 de gener
Previsió de l'AEMET per dimarts 30 a la tarda | AEMET

Anirà de sud a nord. Això farà que la calima que “tenim allà baix vagi viatjant amb els núvols per fregar Galícia o fins i tot arribar al Regne Unit”.

Deixa clar que les nevades encara no arriben

Això sí, si hi ha alguna cosa que destaca de la seva publicació a xarxes, i que segur que a molts agrada més aviat poc, és el que ha dit sobre les nevades. "Arribarà el febrer i seguirem sense veure nevar".

És el que ha assegurat Roberto Brasero. Ha volgut aclarir que aquesta situació d'estabilitat generalitzada continuarà fent que no puguem veure la neu, fins i tot les primeres setmanes del mes de febrer.

Mapa d'Espanya amb el temps pel 31 de gener
Pronòstic de l'AEMET per dimecres al matí 31 de gener | AEMET

Roberto Brasero anuncia algunes pluges aquesta setmana

Roberto Brasero recalca que sí que hi ha un front al nostre país ara mateix, però "és molt feble, passarà molt de pressa". Haurà deixat alguna pluja en punts de Galícia aquest dimarts al matí, però de seguida "se'n van" els núvols.

Per la seva banda, a la Mediterrània "sí que tenim núvols baixos. Amb el vent de Llevant, a zones del País Valencià o l'Estret, sobretot en costes andaluses, sí que ens pot caure algun plugim". Ho defineix com "un ruixat despistat".

Mapa d'Espanya amb el temps per a l'1 de febrer
Previsió del temps per dijous 1 de febrer al matí | AEMET

Roberto Brasero també es pronuncia sobre la boira. Serà més acusada sobretot en àrees de l'interior com la Manxa i l'altiplà nord. Aquesta previsió d'estabilitat serà la que predomini durant tota la setmana al nostre país.

Mapa d'Espanya amb el temps pel 2 de febrer
Pronòstic per divendres 2 de febrer al matí | AEMET