Muntatge fotogràfic entre un mapa de l'AEMET i un cotxe conduint amb pluja
EL TEMPS

Nou avís de l'AEMET: l'intens front que marcarà el que queda de pont

La darrera advertència de l'AEMET capgirarà els plans de molts durant el que queda del Pont de Desembre

Gran part del país està pendent de les actualitzacions de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). I és que, tal com avisaven fa uns dies, el pont del desembre estarà marcat per un intens front que deixarà precipitacions abundants a molts punts del país.

Concretament, l'AEMET preveu que el front entre aquest dijous i que demà, divendres 8 de desembre, cobreixi tota la Península. "Tenim per davant un dijous i divendres amb pluges a bona part del país. Les més abundants es produiran a Galícia i zones de muntanya. La neu només apareixerà a cotes altes", detallen des de l'AEMET.

Així, tal com indiquen, les precipitacions més intenses tindran lloc a l'oest del sistema Central i a Galícia, zones on s'espera que les pluges comencin aquest matí. Durant les últimes hores d'aquest dijous, les pluges generalitzades es desplaçaran de nord-oest a sud-oest i, demà, cobriran tota la península.

Per fer front a aquest episodi intens, l'AEMET ha activat avisos grocs i taronges per l'acumulació de fins a 80 litres per metre quadrat a 12 hores, a Galícia i a l'oest del sistema Central. La cota de neu, per la seva banda, se situarà en 1.200-1.400 metres als Pirineus.

L'AEMET llança un avís d'última hora pel pont de desembre

L'AEMET ho ha deixat clar, ens espera un pont de desembre amb molta inestabilitat meteorològica. La veritat és que això no agradarà a molts. I és que són molts els espanyols que aprofitessin el pont del desembre per viatjar i gaudir d'unes jornades de descans.

Tot i que dijous i divendres estaran marcats pel pas d'un front, la realitat és que de cara al cap de setmana s'espera que el temps ens doni una treva. Segons l'AEMET, dissabte només s'esperen pluges Galícia i en alguns punts de Castella i Lleó i Catalunya.

Mapa amb la predicció per dissabte 9 de desembre a Espanya
Previsió de l'AEMET per al dissabte dia 9 de desembre de 2023 | AEMET

Diumenge, les pluges ja no predominaran al país. Segons les dades extretes per la predicció de l'AEMET, només plourà en alguns punts de Galícia, i per això a la resta de comunitats s'espera un dia marcat per sol i núvols. Pel que fa a les temperatures, aquestes s'aniran incrementant de manera generalitzada.

Mapa amb la predicció pel proxim 10 de desembre a Espanya
Previsió de l'AEMET pel diumenge dia 10 de desembre de 2023 | AEMET

La cosa canviarà, tot i això, a partir de l'11 de desembre. Des d'aquell dia, segons l'AEMET, s'espera que les precipitacions siguin menors del que és habitual per a aquesta època de l'any. Això és significatiu, ja que, unit a les temperatures elevades que podríem tenir, fa que es compliqui una mica més les precipitacions i les nevades que molts esperen.