Fotomuntatge de Mario Picazo amb la previsió del temps per al pont de desembre
EL TEMPS

'Tren de borrasques': L'avís de Mario Picazo pel pont, que arriba amb sorpreses

Davant l'expectació de molts ciutadans pel temps que farà durant el Pont de Desembre, Mario Picazo ha anunciat la seva darrera actualització

El 2023 arriba al final i amb ell s'acosten les festes de Nadal. Però abans arriba el pont de desembre. Dues dates molt assenyalades, ja que són molts els espanyols que aprofiten per fer una petita escapada.

Quan s'acosta un pont d'aquestes dimensions, la principal preocupació és el temps que farà. En un hivern marcat per unes temperatures gens usuals per l'època de l'any i uns fenòmens meteorològics poc habituals al nostre país, un ja no sap què posar a la maleta.

"Tren de borrasques" pel pont

És per aquest motiu que Mario Picazo, meteoròleg del tiempo.es, ha llançat el seu pronòstic per al 6 i 8 de desembre. Així, l'home del temps ha compartit una publicació a través del seu compte de X, abans Twitter, per resumir el que podria passar aquests dies a Espanya.

"Tenim tren de borrasques per a aquesta setmana de megapont de la Constitució/Immaculada. Les precipitacions arriben més per l'oest, però tocarà obrir el paraigua en algun moment pràcticament a totes les comunitats. Així s'aniran repartint d'avui fins dijous", ha anunciat. 

D'aquesta manera, tocarà estar atents als avisos dels experts. Especialment tots aquells que tinguin previst viatjar. El que és segur segons Mario Picazo, és que serà un pont passat per aigua “a totes les comunitats”. D'aquesta manera, caldrà tenir el paraigua a prop.

Sorpresa en les temperatures

Mario Picazo ha donat una última actualització fa tot just uns moments. Davant la previsió del temps per a aquests pròxims dies, l'expectativa és molt gran. Així, per a sorpresa de tothom, Mario Picazo ha assegurat que les temperatures augmentaran.

"Entre avui i el cap de setmana anirem suavitzant les temperatures que estaven per sota de la mitjana i que acabaran per sobre a bona part del país alguns dies. Aquest flux d'aire tropical que arriba s'encarregarà de suavitzar les temperatures del pont del desembre", ha assegurat l'expert.

Tal com s'observa al mapa compartit per l'home del temps, les temperatures podrien pujar fins a 6 graus. Especialment a la Comunitat de Madrid, Extremadura, València i Múrcia. S'espera que aquest canvi als termòmetres es produeixi a partir de dijous vinent. 

Tot i això, en altres punts del país sí que es notarà el fred. Sobretot a punts de Galícia, Astúries, el Pirineu Aragonès i Girona.