Primer pla de Jorge Rey amb la boca oberta i parlant
EL TEMPS

Sorpresa al gener: pugen molt les temperatures i algunes zones superaran els 20 ºC

"Per Sant Vicenç, l'hivern perd les dents"; arriba una setmana anticiclònica en què l'estabilitat regnarà per tot Espanya

Deixem enrere una setmana de nevades fortes i temperatures baixes. Nevades que no només es van deixar veure a ciutats on normalment neva com Sòria, sinó que també va arribar a quallar, i d'una manera important, a altres ciutats com Saragossa.

Jorge Rey - Semana anticiclónica para disfrutar

Per no perdre't cap previsió del temps de Jorge Rey, subscriu-te ja al seu canal a YouTube aquí!

A més, les gelades han arribat a ser especialment fortes a províncies com Burgos o Sòria on s'han arribat a registrar mínimes de 12 graus sota zero en alguns punts.

Pugen les temperatures

Tot i que avui dilluns es manté un ambient una mica humit a la zona del Cantàbric i Galícia, en general, esperem una setmana tranquil·la per tot Espanya. Amb mercuris més propis de la primavera que no pas de l'hivern.

Mapa del temps d'Espanya el 22 de gener
Previsió de l'AEMET per aquest dilluns 22 a la tarda | AEMET

Les temperatures màximes podran assolir els 15 ºC al nord i els 20 ºC al sud, això provocarà un creixement dels embassaments i rius a causa del desglaç.

Mapa del temps d'Espanya el 23 de gener
Previsió de l'AEMET per aquest dimarts 23 de gener al matí | AEMET

Uns embassaments que a causa de la borrasca Joan, amb fortes precipitacions, ja noten un ascens. I no només a punts del centre o de l'oest, sinó també a àrees del Llevant, destacant províncies com Tarragona o Castelló.

Cal esmentar que durant dimecres i dijous esperem un petit ascens més intens de les temperatures en àrees del sud. Destacarà Múrcia amb màximes d'uns 25 ºC o Sevilla amb 23 ºC.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimarts Dimecres
MadridMàx. 14
Mín. 6
Màx. 17
Mín. 5
BarcelonaMàx. 17
Mín. 8
Màx. 18
Mín. 9
ValènciaMàx. 21
Mín. 10
Màx. 23
Mín. 10
SevillaMàx. 22
Mín. 7
Màx. 24
Mín. 11
SaragossaMàx. 17
Mín. 6
Màx. 17
Mín. 5
BilbaoMàx. 20
Mín. 9
Màx. 18
Mín. 7
Palma de MallorcaMàx. 17
Mín. 7
Màx. 20
Mín. 9
La CorunyaMàx. 17
Mín. 14
Màx. 17
Mín. 11
BurgosMàx. 12
Mín. 6
Màx. 14
Mín. 5
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 25
Mín. 19
Màx. 23
Mín. 17

Tornen les boires

Boires durant la matinada de dimecres 24
Boires durant la matinada de dimecres 24 | windy.com

S'instal·la l'anticicló i, per això, les boires tornen a la península i d'una manera força generalitzada. Les boires més denses i duradores es donaran a províncies com Valladolid, Zamora o Salamanca. Per tant, mantingueu-vos amb precaució si transiteu durant aquesta setmana en llocs de boira.

No obstant això, aquesta setmana no s'espera gebre, és a dir, boires que coincideixin amb temperatures sota zero, així que ens oblidem d'aquestes boires durant aquests dies.

Mapa del temps d'Espanya el 24 de gener
Previsió de l'AEMET per aquest dimecres 24 de gener a la tarda | AEMET

El gener té pinta, per tant, d'acabar així, amb tranquil·litat. Començaments de febrer sembla que serà igual, amb l'anticicló a sobre. Però compte, segons ens anem endinsant a la segona setmana del pròxim mes, la tendència tendirà a canviar.

Anima't a seguir ara mateix Jorge Rey a Instagram , Facebook o X (Twitter) per no perdre't cap de les seves prediccions!