Muntatge amb un cel gris i ennuvolat i un cercle amb el mapa d'anomalies a les precipitacions de l'AEMET
EL TEMPS

Males notícies de l'AEMET: el temps que ens espera el que queda de gener

L'AEMET anuncia un canvi radical en el temps que podria tenir efectes a tot el territori aquesta última setmana de gener

Entrem a la recta final d'aquest primer mes de l'any. Un gener en què el temps ens ha acompanyat majoritàriament, però amb alguna sorpresa. 

Ara bé, aquesta darrera setmana s'espera l'arribada d'un "potent anticicló" que podria afectar tot el país, segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). 

Així mateix, no es descarta que a finals de setmana puguem presenciar l'entrada d'algun front que deixaria cels ennuvolats al terç peninsular, encara que d'entrada no s'esperen pluges. 

[tweet]1748255492244144412[/tweet] 

Arriba un canvi de temps radical a gran part de la península 

La borrasca Juan va travessar la península aquest divendres, deixant importants escenaris de precipitacions. Però avui encara podem apreciar els efectes del seu pas. I és que, després del temporal, podem observar que els termòmetres han patit una baixada significativa aquest cap de setmana. 

Aquests nivells de temperatura, però, tenen els dies comptats. Tal com detalla l'AEMET en la seva predicció, al llarg de la setmana que ve predominaran els cels "poc ennuvolats o amb núvols alts i d'un temps sec i assolellat". 

[tweet]1748628523181388110[/tweet] 

El temps a les Canàries es mantindrà lineal, encara que hi podria haver algun interval ennuvolat puntual al nord de les illes. Pel que fa a les temperatures, com hem avançat, aquestes s'aniran estabilitzant a mitjans de setmana a la Península i les illes Balears, i amb una possible pujada dels termòmetres a les Canàries. 

Les temperatures podrien tornar a baixar al febrer 

L'última setmana de gener semblarà més aviat primaveral. No obstant això, ens trobem en ple hivern, i això ho notarem durant les primeres setmanes de febrer. 

I és que, segons indica la previsió de l'AEMET, les temperatures podrien patir un nou descens de cara a les pròximes setmanes. Aquest efecte podria tenir més rellevància a la segona setmana de febrer, coincidint amb el dia de Carnaval. Tot i que, de moment, no es preveuen episodis plujosos. 

Tot i això, caldrà esperar que passin els dies per veure si es compleixen els pronòstics a llarg termini publicats per l'Agència Estatal de Meteorologia. 

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDiumengeDilluns
MadridMàx. 12
Mín. 3
Màx. 12
Mín. 2
BarcelonaMàx. 15
Mín. 6
Màx. 16
Mín. 6
ValènciaMàx. 16
Mín. 7
Màx. 19
Mín. 6
SevillaMàx. 18
Mín. 6
Màx. 18
Mín. 6
SaragossaMàx. 9
Mín. -2
Màx. 14
Mín. 0
BilbaoMàx. 16
Mín. 3
Màx. 18
Mín. 10
Palma de MallorcaMàx. 16
Mín. 2
Màx. 16
Mín. 7
La CorunyaMàx. 16
Mín. 11
Màx. 17
Mín. 14
BurgosMàx. 9
Mín. -3
Màx. 12
Mín. 3
Las Palmas de Gran CanàriaMàx. 22
Mín. 18
Màx. 23
Mín. 17