Muntatge amb una carretera amb cotxes conduint mentre plou i un cercle amb el mapa de precipitacions de l'AEMET
EL TEMPS

L'AEMET avisa de l'única zona on plourà a Espanya aquesta setmana

L'AEMET anuncia possibles precipitacions al nord-oest peninsular per iniciar aquesta nova setmana

L'última setmana de gener arrenca amb el retorn d'una estabilitat que predominarà a gran part del país. Sembla que després del pas de la borrasca Juan, un temporal curt, però intens i necessari, tornem a trobar-nos amb un temps típicament primaveral. 

Segons apunta l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), a partir de dilluns s'espera una pujada notable de les temperatures, sobretot a l'extrem nord peninsular. 

L'arribada d'un bloqueig anticiclònic impedirà l'entrada de noves borrasques atlàntiques al país. Tot i això, podrien produir-se episodis de vent fort a la costa de Galícia, la serralada Cantàbrica i les Canàries, tal com indica l'organisme en la seva predicció. 

[tweet]1749011468828193266[/tweet] 

S'esperen pluges a Galícia, encara que seran febles 

Segons l'AEMET, dilluns vindrà acompanyat de precipitacions que s'estendran majoritàriament per la comunitat gallega i l'oest d'Astúries

Unes pluges que podrien desplegar-se fins a altres punts com l'extrem nord-oest de Castella i Lleó, el Cantàbric i el Pirineu occidental a mesura que va avançant el dia. Tot i que, com ja hem avançat, aquestes seran més persistents a Galícia. 

Mapa de la previsió del temps de l'AEMET prevista per al dilluns, 22 de gener de 2024 a les 13.00 hores
Aquesta és la previsió del temps per al dilluns, 22 de gener a les 13.00 hores | AEMET

A la resta del territori peninsular, predominaran el cel amb pocs núvols o clars. Així mateix, els cels es mantindran majorment tapats a les illes Canàries. 

Però el pas d'aquestes precipitacions lleus té les hores comptades. Dimarts s'espera una jornada de cels pràcticament clars o amb núvols alts a tot el país. Amb possibilitat d'intervals ennuvolats a la zona nord-oest de la península. 

Mapa de la previsió de temps de l'AEMET previst per dimarts, 23 de gener de 2024
Dimarts s'espera un dia majoritàriament assolellat a tot el país | AEMET

L'AEMET anuncia un augment de les temperatures 

La setmana arriba amb una pujada pràcticament generalitzada de les temperatures. Tal com recull l'AEMET, l'única excepció es donarà a la meitat sud-oest peninsular, on les mínimes baixaran. 

[TelegramGroup]1[/TelegramGroup] 

Al nord-oest i als Pirineus, s'aprecia una pujada notable de les temperatures mínimes. Amb això s'espera que les gelades en aquestes zones perdin intensitat i extensió. 

D'aquesta manera, quedarien "delimitades de forma feble a interiors del quadrant nord-est peninsular i a àrees de l'altiplà Nord i est de la Sud, així com a les serres del sud-est", segons detalla l'AEMET

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDillunsDimarts
MadridMàx. 12
Mín. 4
Màx. 14
Mín. 4
BarcelonaMàx. 16
Mín. 6
Màx. 17
Mín. 8
ValènciaMàx. 19
Mín. 6
Màx. 21
Mín. 10
SevillaMàx. 18
Mín. 6
Màx. 22
Mín. 7
SaragossaMàx. 13
Mín. 0
Màx. 17
Mín. 6
BilbaoMàx. 18
Mín. 10
Màx. 20
Mín. 9
Palma de MallorcaMàx. 16
Mín. 3
Màx. 18
Mín. 8
La CorunyaMàx. 17
Mín. 15
Màx. 19
Mín. 14
BurgosMàx. 11
Mín. 3
Màx. 12
Mín. 6
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 24
Mín. 17
Màx. 24
Mín. 17