Persones observant focs artificials amb un mapa de Catalunya superposat, mostrant símbols meteorològics de sol, pluja i un termòmetre.
EL TEMPS

Nou gir en la previsió del temps de Catalunya per Sant Joan: una revetlla atípica

L'aparició de nous xàfecs podrien entorpir alguns dels plans de la nit més màgica de l'any a Catalunya

La nit de Sant Joan és a tocar. Fins ara, Catalunya pensava gaudir de la festivitat sense paraigües arran de les darreres previsions del temps. De fet, s'esperaven unes temperatures de ple estiu per a la nit més màgica de l'any.

Però la inestabilitat de les darreres setmanes sembla que s'arrossegarà fins a una de les nits més esperades de l'any. Segons ha avançat el Meteocat, el temps a Catalunya no està disposat a donar una treva a la nit de Sant Joan en algunes zones.

El mapa mostra com els xàfecs podrien continuar actius durant tot el cap de setmana a certes zones de Catalunya. Cal fer especial èmfasi en el que passarà diumenge a la nit durant la revetlla de Sant Joan. La previsió actual indica que podria ploure a tot el litoral, l'interior i el Pirineu de Catalunya.

El temps no convida a confiar-se per a Sant Joan a Catalunya

Per això, els meteoròlegs conviden a no confiar-se pel bon temps de divendres i aconsellen estar previnguts davant de possibles imprevistos. L'arribada d'aquestes pluges provocarà un descens de les temperatures que faran que refresqui durant la nit de Sant Joan.

Els plans a l'aire lliure, les revetles i les fogueres es podrien veure afectades o, fins i tot, suspeses si el temps continua empitjorant. Tot i això, dilluns que ve, 24 de juny, sí que es podria començar a assaborir l'estiu. Des del Meteocat preveuen que el cel claregi i que es pugui gaudir d'un dia de Sant Joan més en sintomia amb l'estació de l'any que s'estrena.

Un grup de persones observa un espectacle de focs artificials que il·lumina el cel nocturn. En un requadre, es mostra una escena d?una platja amb fogueres i més persones gaudint de la nit. La imatge captura l?essència d?una festivitat plena de llums i alegria.

Més pluges durant la setmana

La situació del cap de setmana no estarà aïllada. En aquest sentit, ja s'han activat per a aquest dijous diverses alertes al conjunt del territori que avisen de l'arribada de fortes tempestes. Un total de deu comarques de Catalunya estan en alerta groga per la previsió de ruixats que cauran amb força en alguns punts de Tarragona.

L'estiu ha arribat, però sembla que el temps mostra tot el contrari a Catalunya. Sigui com sigui, segur que poques coses impediran que els catalans celebrin una nit de Sant Joan amb magnificència. Al mal temps, bona cara, diuen.

➡️ El Temps

Més notícies: