Mapa radar amb la borrasca que podria arribar a Espanya al novembre i un cercle amb dos cotxes circulant en ple temporal de pluja
EL TEMPS

Els meteoròlegs avisen de la borrasca que podria arribar a Catalunya d'aquí a uns dies

El mal temps continuarà durant els primers dies de novembre sobretot a l'oest del país

Els meteoròlegs ja han donat veu d'alarma. Una nova borrasca de certa intensitat podria arribar a la península Ibèrica. Caldrà estar molt atents a la seva evolució, però els models indiquen la formació d'una profunda borrasca a l'Atlàntic.

El primer a donar la veu d'alarma ha sigut l'ECMWF, el Centre Europeu de Previsions Meteorològiques a Mitjà Termini, qui elabora previsions cada certes hores. "Quin 'tela d'aranya' treu l'ECMWF. Seria per "començar novembre", apunta l'expert @InfoMeteoTuit a la xarxa social X.

Els meteoròlegs adverteixen que "estaríem davant d'una borrasca atlàntica molt potent, amb pressions molt baixes al seu centre". Arribarien fins a 950hPa, apunta. A la seva explicació indica que "a nosaltres ens afectaria el seu front actiu si arribés a complir-se aquesta sortida del model".

Queda per veure com aquests fenòmens poden arribar a tenir incidència al nostre territori. Encara és una mica prematur avançar què passarà aquesta setmana, tot i això, és probable que es produeixin precipitacions i forts onatges.

Les previsions de l'AEMET per arrencar el novembre

Pel començament del mes de novembre, l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) preveu que la Península segueixi sota la influència de circulació atlàntica.

És probable que es produeixi la successiva entrada de fronts pel nord-oest. En qualsevol cas, també avisen que hi ha un marge d'incertesa elevat sobre el seu avenç i trajectòria.

Durant les primeres jornades del mes s'espera un predomini de cels coberts i precipitacions a Galícia. Amb el pas dels dies, aquestes pluges s'aniran desplaçant cap a l'est i el sud, afectant els vessants atlàntic i cantàbric i els Pirineus. Tampoc no es descarta que puguin arribar a altres zones de la Península i les Balears.

A terres gallegues seran més abundants els xàfecs, sent localment forts o persistents a l'oest. Fins i tot en zones de muntanya de la meitat nord i als Pirineus podrien aparèixer nevades.

Pel que fa a les temperatures, no es preveuen canvis importants, encara que predominaran els descensos. En unes quantes capitals de província encara s'assoliran els 25ºC com ara Castelló, Alacant o Barcelona. Les mínimes, a més, començaran a baixar gradualment, arribant als 3-4ºC a Conca i Terol.

CIUTATT.ª DIMECRES, 1 NOVEMBRET.ª DIJOUS, 2 NOVEMBRE
MadridMàx. 15
Mín. 7
Màx. 17
Mín. 13
BarcelonaMàx. 23
Mín. 11
Màx. 25
Mín. 17
ValènciaMàx. 26
Mín. 13
Màx. 27
Mín. 19
SevillaMàx. 23
Mín. 10
Màx. 23
Mín. 12
SaragossaMàx. 21
Mín. 8
Màx. 25
Mín. 14
BilbaoMàx. 20
Mín. 12
Màx. 23
Mín. 11
Palma de MallorcaMàx. 23
Mín. 13
Màx. 24
Mín. 18
La CorunyaMàx. 20
Mín. 15
Màx. 21
Mín. 11
BurgosMàx. 14
Mín. 6
Màx. 16
Mín. 7
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 27
Mín. 21
Màx. 26
Mín. 22