Muntatge amb un cotxe circulant en ple temporal de pluja i un cercle amb el mapa de precipitacions

EL TEMPS

La comunitat que rebrà més pluja que mai aquests dies per un 'riu atmosfèric'

A finals de setmana es podrien acumular fins a 300 mm de pluja

L'entrada de diversos fronts al llarg de la setmana estan deixant importants acumulats de pluges a diversos punts de la Península. Però cal destacar una comunitat concreta, que serà la més castigada per l'aigua.

Durant el tram final de setmana s'espera un espectacular "riu atmosfèric atlàntic amb gran quantitat d'aigua precipitable". El perfil de X @InfoMeteoTuit indica que impactarà de forma directa sobre el nord-oest del país, sent Galícia el territori més afectat.

Explica que durant els pròxims dies "plourà molt més del que sol ploure". Seran precipitacions que es mantindran almenys fins diumenge, sense descartar que s'ampliïn fins a començaments de la setmana següent.

Mapa d'avisos meteorològics previstos per dijous, 26 d'octubre

Aquest dijous està prevista l'arribada d'un front més actiu per l'Atlàntic. Les precipitacions recorreran gran part de la Península, encara que s'afebliran abans d'arribar a la Mediterrània, recull el portal especialitzat eltemps.cat. Serien més notables a Galícia, encara que també en poden caure a Astúries, nord-oest de Castella i Lleó i la cara sud dels Pirineus.

Mapa de previsió del temps per dijous, 26 d'octubre a les 18:00

Les pluges no remetran i tant divendres com dissabte caldrà continuar traient els paraigües. El nord-oest peninsular concentrarà gran part de l'aigua, sense descartar que també arribin al centre. Amb vista a diumenge s'espera un nou front que continuarà deixant precipitacions al vessant atlàntic.

Els grans acumulats s'esperen a Galícia

Els més grans acumulats fins a finals de setmana es preveuen a Galícia, podent arribar a gairebé els 300 mm. L'entrada de la majoria de fronts es donaran pel nord-oest. A més, aquest territori quedarà exposat als vents humits del sud-oest.

Mapa de previsió de temps pel dissabte, 28 d'octubre al matí

Tampoc no se salvaran de l'aigua en altres comunitats. A l'oest d'Astúries, de Castella i Lleó, el nord de Càceres i el sud d'Àvila rondaran els 100 mm. Per part seva, en punts de l'interior registraran acumulats inferiors, molt més febles.

En aquest sentit, cal destacar també algunes àrees que no veuran caure cap gota al llarg d'aquesta setmana. Sobretot a punts del Mediterrani.

Temperatures màximes i mínimes per a algunes ciutats

CIUTATT.ª DIVENDREST.ª DISSABTE
 Madrid Màx. 16
 Mín. 11
 Màx. 16
 Mín. 12
 Barcelona Màx. 23
 Mín. 17
 Màx. 24
 Mín. 16
 València Màx. 25
 Mín. 19
 Màx. 25
 Mín. 17
 Sevilla Màx. 23
 Mín. 14
 Màx. 23
 Mín. 12
 Saragossa Màx. 21
 Mín. 12
 Màx. 22
 Mín. 11
 Bilbao Màx. 20
 Mín. 11
 Màx. 23
 Mín. 14
 Palma de Mallorca Màx. 25
 Mín. 18
 Màx. 24
 Mín. 18
 La Corunya Màx. 19
 Mín. 14
 Màx. 19
 Mín. 15
 Burgos Màx. 14
 Mín. 7
 Màx. 16
 Mín. 8
 Les Palmes de Gran Canària Màx. 25
 Mín. 21
 Màx. 26
 Mín. 21
➡️ El Temps

Més notícies: