Muntatge amb diversos cotxes circulant en ple temporal de pluja i un emoji d'un núvol amb gotes de pluja i un llamp

EL TEMPS

L'AEMET confirma grans notícies per a 5 comunitats que ho necessiten molt

Es tracten de Galícia, Astúries, Castella i Lleó, Aragó i Extremadura


Cinc comunitats espanyoles tindran un final de setmana passat per aigua, com adverteix l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). A més, es tracten de territoris que agrairan aquestes pluges després d'uns quants mesos de sequera.

En concret són Galícia, Astúries, Castella i Lleó, Extremadura i Aragó. Durant aquest dijous s'espera l'entrada d'un front fred pel nord-oest. Anirà deixant precipitacions per gran part de la Península, tot i que és probable que abans d'arribar a la Mediterrània es debilitin.

Mapa de previsió del temps per dijous, 26 d'octubre a les 18:00

Presentaran més intensitat a Galícia, encara que també es deixaran notar en punts del Cantàbric, nord-oest de Castella i Lleó i Pirineus. De fet, a zones del territori gallec, León i Sanabria s'activaran avisos grocs per acumulats elevats, segons detalla l'AEMET.

Mapa d'avisos meteorològics previstos per dijous, 26 d'octubre

Aquesta tendència es mantindrà al llarg del cap de setmana. El pronòstic del portal eltiempo.es recull precipitacions sobretot al nord-oest del país. No es descarta, a més, que es produeixin de manera més aïllada a àrees del centre.

Pel que fa a diumenge, es preveu l'entrada d'un nou front que deixarà més pluges, principalment al voltant de l'Atlàntic. El segon tram de la setmana estarà passat per aigua.

On plourà més aquesta setmana?

Les acumulacions més altes es registraran a Galícia, arribant a fregar els 300 mm. Cal no oblidar que la major part de fronts entraran pel nord-oest. A més, aquesta zona roman més exposada als vents humits del sud-oest.

Tampoc no es salvaran de l'aigua en altres punts del país. A l'occident d'Astúries, de Castella i Lleó, Aragó i nord de Càceres es podrien rondar els 100 mm. És probable que al centre peninsular també es deixin notar les pluges, encara que serien molt més febles.

Però també cal destacar que en algunes parts no veuran caure ni una sola gota durant la setmana. És el cas de diverses zones del Mediterrani, com bé s'aprecia a les previsions de l'AEMET.

L'AEMET avisa del temps pel cap de setmana

Durant divendres està previst que un front continuï el seu pas per l'entorn mediterrani. Deixarà nuvolositat i ruixats al matí a l'Empordà, Penibètic i Estret, tendint a remetre amb el pas de la jornada.

Mapa de la previsió del temps per divendres, 27 d'octubre a les 12:00

Hi haurà un increment de la nuvolositat pel nord-oest, amb les esmentades pluges a Galícia i l'oest d'Astúries i Castella i Lleó. Les temperatures aniran caient de manera generalitzada, amb caigudes importants a gran part del país.

Els valors tèrmics més grans els trobarem a la Comunitat Valenciana, on s'arribarà als 27ºC. Al Cantàbric es fregaran els 20ºC, mentre que en punts de l'interior, com Madrid o Palència es conformaran amb 16ºC.

El dissabte ens espera un ambient molt semblant. Les previsions de l'AEMET contemplen cels coberts al quadrant nord-oest peninsular i als Pirineus, amb pluges al terç nord. Les precipitacions seran més intenses a Galícia, podent anar acompanyades de tempestes de forma ocasional a la costa.

També caldrà rescatar el paraigua a Astúries, Extremadura, Castella i Lleó i Aragó. Això sí, tampoc es descarten que caiguin gotes a l'altiplà sud, alt i mig Ebre i oest d'Andalusia.

Mapa de previsió de temps pel dissabte, 28 d'octubre al matí

Pel que fa a les temperatures, registraran un lleuger augment a la majoria de la Península, encara que baixaran al sud-est i les Balears.

Diumenge, la Península continuarà sota la influència d'una circulació atlàntica, amb un front que travessarà el territori. Abundaran els cels coberts en gran part del vessant atlàntic, Cantàbric, alt i mig Ebre i Pirineus.

Mapa de la previsió del temps pel diumenge, 29 d'octubre

Les pluges predominaran al terç oest, podent ser més fortes al sud de Galícia, on podrien originar-se episodis tempestuosos. També hi haurà precipitacions al nord-oest de la Meseta nord i oest del sistema central.

Hi ha menys probabilitats a la resta del vessant atlàntic, cantàbric oriental i Pirineus, encara que no es descarten. Els valors tèrmics no patiran grans alteracions, amb temperatures molt suaus per a aquesta època de l'any, amb les mínimes en ascens.

➡️ El Temps

Més notícies: