Fotomuntatge entre una imatge de palmeres amb vent i una dona amb els cabells volant

EL TEMPS

El Meteocat activa l'alerta groga per fortes ratxes de vent: on afectarà més

Diverses comarques estaran en alerta aquest dijous

El Meteocat segueix molt pendent de l'evolució meteorològica. Després del pas de la borrasca Bernard, Catalunya es troba immersa en un episodi inestable. Ara, després d'una setmana amb diversos xàfecs aïllats, el Meteocat segueix emetent avisos.

I és que, segons han indicat, la pluja se n'ha anat, però el vent seguirà molt present a Catalunya. És per això que, el Meteocat ha activat l'alerta a 9 comarques del territori per possibles episodis violents.

El Meteocat informa de les zones on farà més vent

Aquest dijous 26 d'octubre Catalunya viurà un episodi violent protagonitzat per forts vents. Tal com ha informat el Meteocat, no s'espera que sigui generalitzat. Per això, ha emès l'alerta groga a diverses comarques per perill de fortes ratxes.

Segons el Meteocat, les comarques on el vent pot arribar a ser més violent seran les següents: Ripollès, Garrotxa, Osona, Moianès, Pla de l'Estany, Selva, Vallès Oriental, Gironès i Baix Empordà.

Mapa amb la predicció meteorològica pel 25 d'octubre a Catalunya

Tal com ha publicat el Meteocat, en aquests punts, a partir de les sis del matí i fins a les 12 del migdia, el vent podria bufar molt fort de sud-oest. De fet, indiquen que algunes ratxes de vent podrien superar els 70 km/h.

A la tarda, aquestes comarques deixaran d'estar alerta, però el vendaval continuarà. Segons han apuntat, es reforçarà el vent de component oest al centre i al sud de Catalunya. Això provocarà un ascens de temperatures generalitzat.

Aquesta inestabilitat es deu a una desfilada de fronts que creua el territori català. La inestabilitat s'està notant, aquest dimecres la jornada ja ha clarejat amb fortes ratxes de vent al prelitoral. Seguint la predicció emesa pel Meteocat, aquestes ratxes no desapareixeran; al contrari, s'intensificaran amb el pas de les hores.

El Meteocat alerta d'una jornada molt inestable

Així mateix, mentre estiguem immersos en aquest episodi de fronts, les jornades continuaran sent inestables. Demà, dijous 26 d'octubre, la predicció emesa pel Meteocat indica que serà una jornada molt inestable.

Hi haurà sol, núvols, pluja i vent, molt de vent. No seran pluges intenses, però s'espera que caiguin xàfecs petits al matí ia la tarda. Mentre que durant el matí podria caure algun xàfec a l'Alta Ribagorça, a la tarda els xàfecs s'estendran pel nord del territori.

Mapa amb la predicció meteorològica per dijous 25 d'octubre a la tarda

El mapa emès pel Meteocat indica que demà, dijous, 26 d'octubre, a la tarda, podria ploure a: Vall d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Alt Urgell, Cerdanya, Segrià, Solsonès, Ripollès, Osona, Alt Empordà i Baix Empordà.

Aquests no seran forts, seran puntuals i aïllats, només a les zones més altes del Pirineu podrien ser localment intensos. A les comarques del sud hi haurà sol i núvols acompanyats de ratxes de vent.

El vent no desapareixerà tampoc demà, al contrari, segons ha indicat el Meteocat, es preveu que sigui molt present durant el cap de setmana. Segons han informat: "El cap de setmana serà ventós a les cotes altes, farà més fred dissabte que diumenge, però sense impediments per fer activitats de muntanya".

➡️ El Temps

Més notícies: