Muntatge amb una persona amb paraigües al mig de la pluja i cotxes travessant un toll

EL TEMPS

L'AEMET avisa d'un altre front i activa alertes a Catalunya i 9 comunitats més

Les pluges es mantindran fins a finals de setmana a diversos punts de la Península

L'arribada d'un nou davant aquest dijous, que es preveu que sigui el més actiu de la setmana, tornarà a deixar una gran inestabilitat. Fins al punt que l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha activat avisos a deu comunitats .

Galícia estarà en avís taronja per culpa de les pluges, vents i fenòmens costaners. S'esperen abundants precipitacions al nord-oest peninsular, estenent-se els xàfecs a zones del Cantàbric i a gran part de la Península. Sembla que no arribaran al Mediterrani ni a les Balears.

Mapa de les alertes meteorològiques previstes per dijous, 26 d'octubre de 2023

Astúries es mantindrà amb avís groc per pluges i mala mar, mentre que Cantàbria també hi sumarà les fortes ratxes de vent. El mateix nivell tenen a Comunitat Valenciana i Catalunya per vent i fenòmens costaners. Per part seva, a Castella i Lleó ho estaran per fortes precipitacions i vent.

Mapa de previsió del temps per dijous, 26 d'octubre a la tarda

L'AEMET també ha activat l'alerta groga per mala mar a Andalusia, les Balears i el País Basc. En el cas de La Rioja, l'avís és degut a les fortes ratxes de vent. Les temperatures es mantindran altes al voltant del Mediterrani, assolint els 25ºC a diverses capitals. Al Cantàbric es fregaran els 18ºC, mentre que a l'interior oscil·laran sobre els 15ºC, com és el cas de Madrid.

Quin temps tindrem durant el cap de setmana?

Amb vista a divendres, l'AEMET pronostica un increment de la nuvolositat pel nord-oest, amb precipitacions a Galícia i extrem oriental del Cantàbric. També afectarà el Pirineu occidental i l'oest del sistema Central.

Mapa amb la previsió de l'aemet per divendres

Els majors acumulats es donaran en territori gallec, on les pluges seran fortes, acompanyades ocasionalment de tempestes al litoral. D'una manera més feble i dispersa es podrien estendre per altres àrees de la meitat nord-occidental. A la resta de la Península hi haurà intervals ennuvolats.

Els termòmetres tendiran a caure de manera generalitzada a la major part del país. Caldrà estar atents a les gelades matinals, que poden deixar valors de 4ºC a Àvila o 6ºC a Segòvia, Sòria i Terol.

Les pluges aniran a menys a partir de dissabte

Dissabte, la Península continuarà exposada a la circulació atlàntica. Les prediccions de l'agència estatal avancen nuvolositat i pluges al quadrant nord-oest, sobretot a Galícia. També es produiran a l'oest del Cantàbric, de la Meseta i dels Pirineus.

Mapa amb la previsió del temps pel dissabte, 28 d'octubre al matí

No es descarta, a més, que arribin a afectar altres punts de la meitat nord-oest. Amb menys opcions al sud-est de la Meseta i alt Ebre. A la resta de la Península no s'esperen pluges.

Pel que fa a les temperatures, tendiran a pujar a la meitat nord-occidental, però baixaran a la resta d'Espanya. Un escenari molt semblant suportarem diumenge, tot i que encara es presenten els models amb un cert grau d'incertesa.

És probable el predomini de cels coberts i precipitacions al vessant atlàntic, Cantàbric i alt Ebre. A mesura que ens desplacem cap a l'est hi haurà menys opcions que faci acte de presència la pluja. Les temperatures no patiran grans variacions, encara que sí que s'aprecien caigudes a Galícia i increments al terç oriental interior.

Temperatures màximes i mínimes per a algunes ciutats

CIUTATT.ª DIJOUST.ª DIVENDRES
MadridMàx. 18
Mín. 12
Màx. 16
Mín. 11
BarcelonaMàx. 26
Mín. 20
Màx. 23
Mín. 17
ValènciaMàx. 28
Mín. 20
Màx. 25
Mín. 19
SevillaMàx. 24
Mín. 15
Màx. 23
Mín. 14
SaragossaMàx. 24
Mín. 14
Màx. 21
Mín. 12
BilbaoMàx. 22
Mín. 12
Màx. 21
Mín. 11
Palma de MallorcaMàx. 24
Mín. 17
Màx. 25
Mín. 17
La CorunyaMàx. 20
Mín. 15
Màx. 20
Mín. 14
BurgosMàx. 16
Mín. 7
Màx. 14
Mín. 7
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 26
Mín. 22
Màx. 25
Mín. 21
➡️ El Temps

Més notícies: