Muntatge amb Mario Picazo i unes palmeres al vent

EL TEMPS

Mario Picazo avisa del que arriba a Catalunya després de la borrasca Karlotta

Mario Picazo ha avisat que el vent guanyarà molt de protagonisme en les pròximes hores, amb ratxes molt fortes a gairebé tot el país

Mario Picazo ha avisat de les conseqüències que tindrà el pas de la borrasca Karlotta per la península. A més de la pluja, especialment destacable a l'oest peninsular, fins a deu zones es veuran afectades per les fortes ratxes de vent en les pròximes hores, i en alguns casos fins i tot s'arribaran a assolir els 100 km/h.

Una situació que també s'estendrà al cap de setmana, encara que amb el pas de les hores anirà remetent. A Catalunya, aquest divendres el vent ja començarà a bufar amb força a les comarques gironines (ratxes de fins a 58 km/h). No obstant això, el dissabte serà en general un dia ventós a la major part del territori.

La borrasca Karlotta ens deixarà molt de vent també a Catalunya

Aquest divendres, més enllà que continuarà plovent, el vent ja començarà a guanyar protagonisme pel sud peninsular i a les Balears. Les ratxes més destacades es donaran a la zona de l'estret de Gibraltar, Ceuta i Melilla, on poden assolir els 100 km/h.

Mapa d´Espanya amb el temps del 9 de febrer
Previsió del temps per a la tarda del divendres 9 de febrer | AEMET

A Andalusia, Extremadura, Castella-la Manxa, Madrid, Galícia, Navarra, el País Basc o Castella i Lleó el vent també bufarà amb ratxes de més de 60 km/h. Altres zones on farà molt vent són les Balears (ratxes de fins a 76 km/h) i el litoral Mediterrani (ratxes de fins a 73 km/h).

Dissabte el vent estarà present a la major part del país, amb cops molt forts al Cantàbric (fins a 86 km/h), i a l'est peninsular (ratxes d'entre 60 i 85 km/h). De totes maneres, segons apunten des d'ElTiempo.es, les fortes ratxes de vent podrien registrar-se a gairebé totes les comunitats autònomes.

Mario Picazo avisa d'una caiguda dels termòmetres

El meteoròleg Mario Picazo ja va avisar que Karlotta és una borrasca molt profunda, que deixarà pluges, vent i una baixada de temperatures al seu pas. Això sí, una vegada més és l'oest de la Península el que rebrà més aigua. De fet, les acumulacions depassarien els 100 litres per metre quadrat a l'oest de Galícia, nord d'Extremadura i sud-oest de Castella i Lleó fins diumenge.

Mapa d´Espanya amb el temps del 10 de febrer
Pronòstic per al matí de dissabte, segons l'AEMET | AEMET

Les precipitacions també cauran amb força a zones d'Andalusia i dels Pirineus. Per part seva, en àrees de l'altiplà sud, com l'oest de Castella-la Manxa, seran més aïllades. També "hi haurà algunes precipitacions a la Mediterrània, però res comparat amb l'oest peninsular".

Mapa d´Espanya amb el temps de l´11 de febrer
Previsió del temps per al diumenge a la tarda | AEMET

El fred s'accentuarà amb l'arribada del vent

Mario Picazo explica que ens espera per endavant un cap de setmana fred, amb temperatures habituals per a aquesta època. Durant dissabte, en algunes capitals encara "fregaran els 20ºC pel sud", però a l'interior peninsular seran "molt més fresques".

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDissabteDiumenge
MadridMàx. 10
Mín. 5
Màx. 6
Mín. 4
BarcelonaMàx. 18
Mín. 12
Màx. 17
Mín. 11
ValènciaMàx. 20
Mín. 12
Màx. 15
Mín. 10
SevillaMàx. 18
Mín. 8
Màx. 19
Mín. 8
SaragossaMàx. 14
Mín. 6
Màx. 13
Mín. 4
BilbaoMàx. 14
Mín. 7
Màx. 15
Mín. 6
Palma de MallorcaMàx. 17
Mín. 12
Màx. 16
Mín. 10
La CorunyaMàx. 13
Mín. 8
Màx. 15
Mín. 10
BurgosMàx. 9
Mín. 0
Màx. 7
Mín. 1
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 24
Mín. 19
Màx. 24
Mín. 17

Però aquest front que arriba a la Península també obrirà les portes d'un aire molt més fred. Els termòmetres baixaran durant el començament del cap de setmana, accentuant-se aquesta caiguda tèrmica pel vent a moltes zones.

Mapa d´Espanya amb el temps del 12 de febrer
Pronòstic per dilluns al matí, segons l'AEMET | AEMET

L'entrada d'aquesta massa d'aire també contribuirà que la cota de neu continuï baixant. Rondarà els 1.000 metres al nord, mentre que al sud i al centre arribaran als 1.300 metres.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

A darrera hora de diumenge s'espera un canvi en el temps, que permetrà que arranquem la setmana següent amb una mica més d'estabilitat. Després d'unes jornades de pluja i de caiguda tèrmica, les temperatures tornaran a augmentar.