Diversos conductors col·locant cadenes a les rodes enmig d'una nevada intensa

EL TEMPS

Les 2 zones de Catalunya on més plourà i nevarà els pròxims dies

Les nevades i les pluges tornen a Catalunya després de moltes jornades d'estabilitat total, i hi ha zones que es veuran força afectades

"Tenim una borrasca amb nom propi, Karlotta, que és la que ens canviarà el temps de manera brusca". Així ho ha avisat Roberto Brasero, que, amb la seva predicció pel que queda de setmana, ha volgut deixar clar el que arriba a tot Espanya.

Després de setmanes d'estabilitat, els experts ja ho avisaven, tornen les pluges, la neu i baixen les temperatures. Pel que sembla, la borrasca Karlotta podria afectar gairebé tota la península entre dijous i divendres.

Catalunya sembla que aquesta vegada no es deslliurarà de les pluges, i tampoc de les nevades. Tot i que això sí, la incidència en territori català sembla que no serà tanta com en altres punts de la península.

Divendres arriben pluges a tot el territori

Karlotta, de la qual ha alertat Roberto Brasero, deixarà precipitacions a Catalunya, principalment divendres. Això sí, a certes zones ja començaran a caure dijous.

Les precipitacions començaran a entrar pel nord, concretament per la zona dels Pirineus. Dijous de matinada poden caure les primeres gotes en aquesta zona. Durant aquesta mateixa jornada no sembla que la pluja s'hagi d'estendre a més territoris, però divendres la situació canviarà del tot.

Segons els actuals models meteorològics del Meteored, al llarg de divendres aquestes precipitacions s'aniran estenent. Primer descendint cap a Tarragona i Barcelona i al final del dia cobrint ja gran part de Catalunya, inclosa Girona.

Al final de la jornada, els acumulats de pluja poden arribar fins als 20 mm, serà així en alguns punts del Montsià i el Baix Ebre. No obstant això, no serà el normal. La majoria del territori no haurà arribat a acumular més de 10 mm.

Imatge d'un mapa de Catalunya amb el temps del Meteocat pel divendres 9 de febrer al matí
Divendres les pluges i la neu arriba a Catalunya | Meteocat

A partir de les últimes hores de divendres, la borrasca s'anirà calmant i les pluges s'aniran retirant de tot Espanya. A Catalunya pot continuar plovent fins diumenge en certs punts, encara que serà molt feble. S'espera que les precipitacions més intenses només durin fins dissabte al matí.

Si tenim en compte el cap de setmana, des de dijous a diumenge, les precipitacions màximes que s'hauran acumulat al territori català seran d'uns 25 mm. Passarà a les dues zones on la pluja tingui més incidència, és a dir, tant a les terres de l'Ebre com als Pirineus.

A Tarragona i Lleida hi pot haver acumulacions de 15 mm, també a certs punts de Girona. Barcelona, no obstant això, gairebé no notarà les precipitacions, ja que seran febles i curtes.

Imatge d´un mapa d´Eltiempo.es amb la previsió d´acumulació de neu i pluja fins al diumenge 11 de febrer a Espanya
S'esperen acumulacions de pluja i neu importants als Pirineus | eltiempo.es

Nevades als Pirineus des de dijous

A més de les pluges, tornen les nevades. I és que a partir de dijous ja es deixaran veure en algunes zones dels Pirineus, a Lleida. A mesura que avancin els dies aquestes nevades s'estendran, arribant a cobrir pràcticament tota la zona dels Pirineus entre dissabte i diumenge, quan s'espera que deixi de nevar.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

L'únic punt d'aquestes muntanyes que sembla que es queda sense neu és la de la zona més a l'est de Girona. De fet, aquestes nevades afectaran fins i tot certes zones del Prepirineu, pertanyents a la província de Barcelona. Concretament a la comarca del Berguedà.

Mapa amb l'acumulat de neu fins el dilluns 12 de febrer a les 00.00 de la matinada
El Pirineu lleidatà serà la zona que més neu rebi | Meteored

Segons dades d'eltiempo.es, es poden donar acumulacions de neu a les zones més altes del Pirineu lleidatà de fins a 34 cm fins diumenge. A altres punts del Pirineu de Girona no s'espera que aquestes acumulacions passin dels 4 cm de neu.

A partir de diumenge sembla que la situació tendirà a estabilitzar-se a tot Catalunya, de la mateixa manera que passarà a Espanya. Les pluges i les nevades tornaran a desaparèixer, almenys per uns dies.