Fotomuntatge amb Mario Picazo, un fons de cotxes amb un temporal de pluja i una rodona vermella amb el mapa difuminat de les precipitacions a Catalunya per aquest diumenge, 11 de febrer

EL TEMPS

Mario Picazo assenyala les 2 zones de Catalunya on més plourà per Carnaval

El meteoròleg Mario Picazo ha advertit de l'arribada de precipitacions per Carnaval, especialment a dues províncies catalanes

Mario Picazo ha anunciat un canvi de temps imminent a Espanya. Després d'unes setmanes amb un clima gairebé primaveral, inusual per a l'època de l'any, i amb poques pluges, sembla que finalment tot això farà un gir aquesta setmana.

Segons les darreres previsions del meteoròleg, a partir d'aquesta segona meitat de setmana noves precipitacions i un front d'aire fred arribaran al nostre país.

Unes pluges que, com ha destacat Mario Picazo, regaran especialment dues zones de Catalunya. I serà durant aquest cap de setmana, en què se celebra Carnaval.

Les dues zones de Catalunya on plourà més a Carnaval

Serà un cap de setmana de pluges contundents. Almenys en algunes zones de Catalunya, segons la darrera previsió del meteoròleg Mario Picazo. Aquest ha assenyalat quines seran les províncies catalanes amb més precipitació acumulada aquest cap de setmana de Carnaval.

A la província de Lleida, sobretot als Pirineus, Mario Picazo ha advertit que arribaran a acumular-se fins a 38 mm. És la zona de Catalunya on es preveu més pluja aquest cap de setmana, segons ha explicat el meteoròleg. A Girona estan previstos fins a 22 mm de pluja. A Barcelona i Tarragona, però, la precipitació acumulada seria de 14 mm únicament i les pluges serien més escasses.

Captura del mapa d'Eltiempo.es de Mario Picazo de la precipitació acumulada el diumenge, 11 de febrer
Mario Picazo adverteix de pluges a dues zones de Catalunya a Carnaval | eltiempo.es

Mario Picazo adverteix d'un nou episodi de pluges a Espanya

Mario Picazo ha avisat un nou episodi de precipitacions a Espanya. Aquest, a més a més de regar gran part del país, implicarà l'arribada d'un canvi de temps. Serà en forma de baixada de temperatures, amb la qual deixaríem enrere una mica el clima primaveral d'aquestes dues darreres setmanes.

A partir de dimecres, i especialment dijous, arribarà el primer front atlàntic. Mario Picazo ha alertat que deixarà pluges al nord-oest de la Península. Tot i això, el meteoròleg ha deixat clar que no serà tampoc un front massa actiu i no acabarà per provocar precipitacions massa intenses.

Sí que ho faran, però, els propers, que entraran a Espanya per l'oest peninsular a partir de divendres, 9 de febrer. Aquests deixaran més precipitacions al voltant del país. Segons el meteoròleg Mario Picazo, serà durant aquest cap de setmana, en què se celebren les tradicionals rues de Carnaval a diverses ciutats espanyoles.

Previsió de l'AEMET pel dissabte, 10 de febrer al matí
Previsió de l'AEMET per al dissabte, 10 de febrer | AEMET

Galícia serà la comunitat on caurà més pluja, com ha advertit Mario Picazo. Al nord gallec es podrien arribar a acumular fins a més de 200 mm a finals de setmana. També a l'oest d'Andalusia, al nord d'Extremadura i al sistema central les precipitacions seran abundants, amb uns 100 mm acumulats.

Previsió de l'AEMET pel diumenge, 11 de febrer al matí
Previsió de l'AEMET pel diumenge, 11 de febrer | AEMET

A les zones de muntanya, com els Pirineus aragonesos, fins i tot podrien caure en forma de neu per l'entrada d'aire fred. La cota de neu baixarà durant el cap de setmana als 1.300 metres, especialment a zones del nord peninsular.