Muntatge amb una dona caminant pel carrer tapat amb un abric amb caputxa i un cercle amb el mapa de previsió de vents de l'AEMET

Arriben els 'vents del nord': L'AEMET confirma el dia que tocarà abrigar-se molt

Al començament de la setmana que ve hi haurà una caiguda important de les temperatures

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) avisa de l'arribada de "vents del nord". Això provocarà un important descens dels termòmetres. Així que caldrà estar preparats per al fred i rescatar les jaquetes dels armaris.

De moment, durant el cap de setmana continuarà el temps estable “gràcies a les altes pressions sobre el territori peninsular”, apunten. Una cosa que confirma també el compte @InfoMeteoTuit a la xarxa social X. Adverteix d'un "nou ascens de temperatures" durant el dissabte i el diumenge.

La mateixa AEMET revela que malgrat el bon temps que s'espera, també "hi haurà boires matinals i ambient temperat per a l'època". Però un cop s'acabi la setmana caldrà preparar-se per a un nou canvi en l'aspecte meteorològic.

Mapa de la previsió del temps per al dissabte, 18 de novembre de 2023 al matí
La previsió del temps per al dissabte, 18 de novembre al matí | AEMET

Expliquen que l'entrada de vents del nord provocarà “un descens tèrmic”, que deixarà un ambient molt més desagradable. Sobretot si ho comparem amb el temps de les darreres jornades, on ha predominat la calor i l'escassetat de pluges.

Es registrarà un fred més propi d'aquestes dates. El més probable és que la situació s'agreugi a partir de dimarts, 21 de novembre. Caldrà fer front a “una probable entrada freda, on més aviat es normalitzaran les temperatures”, apunten.

Temperatures màximes i mínimes a algunes ciutats d'Espanya

CIUTATT.ª DILLUNST.ª DIMARTS
MadridMàx. 17
Mín. 8
Màx. 11
Mín. 5
BarcelonaMàx. 18
Mín. 13
Màx. 17
Mín. 12
ValènciaMàx. 20
Mín. 13
Màx. 19
Mín. 11
SevillaMàx. 24
Mín. 10
Màx. 19
Mín. 11
SaragossaMàx. 18
Mín. 9
Màx. 14
Mín. 8
BilbaoMàx. 15
Mín. 9
Màx. 13
Mín. 8
Palma de MallorcaMàx. 22
Mín. 11
Màx. 17
Mín. 9
La CorunyaMàx. 16
Mín. 11
Màx. 15
Mín. 10
BurgosMàx. 10
Mín. 3
Màx. 8
Mín. 1
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 27
Mín. 20
Màx. 25
Mín. 20

Aclareixen que es tractarà d'una entrada en general seca, excepte a l'extrem nord i en àrees de la Mediterrània.

La inestabilitat predominarà al nord peninsular

La setmana que ve arrencarà amb un increment de la nuvolositat a la meitat nord i a les Balears, recull l'AEMET. Es preveuen pluges a l'àrea Cantàbrica i Pirineus, sense descartar-se al nord de Galícia, alt Ebre, nord de l'Ibèric i nord-est català. Encara que siguin en quantitats molt reduïdes, és possible que també es registri neu a la Serralada Cantàbrica i als Pirineus.

Les temperatures es desplomaran a la Península i les Balears durant dilluns. Se salvaran d'aquesta caiguda els litorals sud i sud-est, on hi haurà ascensos. Els descensos seran més pronunciats a les zones de muntanya de la meitat nord.

Mapa de la previsió del temps per al dilluns, 20 de novembre a la tarda
El mapa amb la previsió del pròxim dilluns, 20 de novembre | AEMET

Amb vistes dimarts, es mantindrà la nuvolositat. Pronostiquen grans acumulats de precipitacions al terç nord i Balears, sent probables les pluges en els sistemes Ibèric i Central.

Mapa del temps amb la previsió de dimarts 21 de novembre
El mapa amb la previsió del pròxim dimarts 21 de novembre | AEMET

Pel que fa als termòmetres, seguirà el descens generalitzat a gairebé tot el territori. La caiguda tèrmica es deixarà notar sobretot a linterior de la meitat oriental peninsular.