Muntatge amb una imatge de fons d'un cotxe ple de neu circulant per una carretera de muntanya i una altra de Mario Picazo

EL TEMPS

Mario Picazo avisa: les 8 zones on plourà i nevarà força el cap de setmana

El meteoròleg recorda que tindrem durant les pròximes hores un temps molt hivernal, amb importants acumulats de pluja

Mario Picazo avisa de la situació "més hivernal" que ens espera. Les pluges i la neu protagonitzaran el temps en vuit comunitats espanyoles durant les pròximes hores. Aquest empitjorament serà més apreciable sobretot al nord i est de la Península.

El meteoròleg confirma que s'esperen "acumulats importants" de precipitacions, sobretot a la zona de Galícia i el Cantàbric. En territori gallec, les previsions contemplen fins a 127 mm diumenge a la nit, davant dels 88 mm de Castella i Lleó. A Astúries rondaran els 68 mm, davant dels 52 de Cantàbria, 54 del País Basc i 62 d'Aragó.

La neu arribarà a diversos punts, també a Catalunya

Mario Picazo adverteix que aquestes pluges s'estendran sobretot a “zones de muntanya”. La neu es mantindrà en el temps en aquests punts i les acumulacions seran importants per "anar emplenant els embassaments tan necessitats".

Les nevades també tindran una incidència més gran sobretot a la Serralada Cantàbrica, on es tancarà el cap de setmana amb fins a 61 centímetres. Al Pirineu aragonès es preveuen fins a 56 centímetres, amb neu també a la part de Catalunya, a més de La Rioja, on l'acumulat arribarà als 25 centímetres.

Durant la jornada de divendres ja s'ha pogut apreciar l'ambient més hivernal que afecta la majoria del país. Amb pluges i descens de temperatures que s'allargaran durant el cap de setmana.

Mario Picazo centra l'atenció al nord per les pluges

Aquesta situació es repetirà al llarg de dissabte, on les precipitacions seran més intenses al nord. També arribaran fins al centre i altres zones del vessant atlàntic, encara que amb caràcter aïllat. De fet, no es descarten xàfecs a tot l'interior peninsular, encara que serien molt irregulars.

Mapa del temps a Espanya el 24 de febrer
Previsió de l'AEMET per dissabte a la tarda | AEMET

Diumenge es preveu que arribi una nova borrasca al nostre país. Un front associat a ella deixarà més pluges. A la primera part de la jornada hi haurà pluges a Galícia, Astúries, Cantàbria, País Basc i Pirineus.

No es descarta, que també hagin de rescatar els paraigües a Extremadura, Andalusia, Comunitat de Madrid i Castella-la Manxa, apunten a eltiempo.es. En qualsevol cas, els acumulats de pluges seran més febles com més ens desplacem cap al sud-est.

Mapa del temps a Espanya el 25 de febrer
Pronòstic del temps per al diumenge a la tarda | AEMET

Picazo destaca un descens dels termòmetres

Mario Picazo adverteix que serà un cap de setmana marcat per les pluges, però en què també destacarà el descens de les temperatures. Dissabte s'espera una jornada amb “mínimes més baixes, encara que amb el vent no hi haurà tantes gelades”.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDissabteDiumenge
MadridMàx. 11
Mín. 5
Màx. 13
Mín. 6
BarcelonaMàx. 15
Mín. 9
Màx. 16
Mín. 9
ValènciaMàx. 19
Mín. 11
Màx. 18
Mín. 10
SevillaMàx. 18
Mín. 8
Màx. 19
Mín. 8
SaragossaMàx. 15
Mín. 5
Màx. 16
Mín. 6
BilbaoMàx. 13
Mín. 5
Màx. 17
Mín. 8
Palma de MallorcaMàx.15
Mín. 6
Màx. 18
Mín. 9
La CorunyaMàx. 15
Mín. 9
Màx. 16
Mín. 11
BurgosMàx. 9
Mín. -1
Màx. 11
Mín. 3
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 21
Mín. 16
Màx. 22
Mín. 18

També se'n ressentiran les màximes, que "en alguns casos es poden quedar en un sol dígit". Per tant, no quedarà més remei que treure el paraigua i l'abric. A la zona del Mediterrani no apreciaran en excés aquest canvi de temps.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: