Muntatge amb un pla general d'una tempesta elèctrica, senyal d'alerta i icones de núvols, pluja i raigs
EL TEMPS

El Meteocat alerta de noves tempestes a Catalunya les properes hores

Les pluges no donen treva i deixaran xàfecs a gran part del nord i del litoral català en les properes hores

Les tempestes no donen treva i tornen a Catalunya les properes hores i es mantindran, almenys, durant dilluns que ve. . I és que abans que arribi la calor i l'estabilitat caldrà bregar encara amb algun episodi tempestuós de manera puntual. Des del Meteocat avisen que s'esperen pluges al Pirineu ia la província de Girona.

Durant aquest migdia i les primeres hores de la tarda, els núvols començaran a aparèixer pel nord-oest, deixant algunes precipitacions a l'extrem nord i al sector oriental. Tot i això, les precipitacions seran de caràcter feble o moderat, podent deixar tempestes més fortes a la comarca del Ripollès. A les Terres de l'Ebre ia la Catalunya central, els núvols seran més baixos a partir de mitja tarda, amb fortes ratxes de vent.

Pel que fa a la temperatura d'aquest diumenge, la temperatura màxima serà superior a la resta de la setmana. De fet, la temperatura podrà arribar fins als 30 graus al Pla de Lleida.

De cara a dilluns, durant tot el matí i fins al migdia, les pluges es mantindran a tot el sector nord de Catalunya. El litoral i el prelitoral català també hi podran presentar algunes pluges durant el matí. Tot i això, durant la tarda, a la Catalunya central i la Catalunya nord apareixeran tempestes que, puntualment, aniran acompanyades de calamarsa.

Aquestes fortes pluges afectarà sobretot les comarques de la Val d'Aran, l'Alt Urgell, el Pallars Jussà, el Ripollès, el Berguedà, el Bages, Osona i l'Alt Empordà.

Les precipitacions seran poc abundants al litoral català, però abundants en punts concrets del sector nord i de l'interior. A més, la cota de neu estarà al voltant dels 2.800 metres.

Pel que fa a la temperatura, dilluns la temperatura mínima serà lleugerament superior a la de dies anteriors, encara que la temperatura màxima serà lleugerament superior al litoral.

De cara a dimarts, les pluges desapareixeran a gran part del territori, podent deixar alguna pluja feble al Pirineu durant la tarda. A la resta de Catalunya, el cel estarà clar a gran part del territori, amb alguns núvols en punts del Pirineu durant la tarda.

➡️ El Temps

Més notícies: