Fotografia de Francesc Mauri a la televisió amb un vestit gris amb una captura d'un tweet on surt la previsió del temps i un emoji d'una explosió

EL TEMPS

Francesc Mauri treu pit després de complir-se les seves paraules: 'Molt significatiu'

La pluja ha caigut amb força a alguns punts de Catalunya i ha deixat unes temperatures més pròpies d'hivern

Francesc Mauri és un dels meteoròlegs catalans més seguits i reconeguts. Per això, quan l'encerta en la predicció, destaca la seva habilitat professional a l'hora d'informar sobre el temps que farà. En aquesta ocasió, ha donat a la diana en preveure una quantitat de pluges i tempestes amb calamarsa considerables en alguns punts de Catalunya.

I així ho ha mostrat aquest dimarts en fer el resum de la quantitat de pluja caiguda durant la jornada de dilluns passat. Concretament, Francesc Mauri ha informat que les pluges caigudes ahir a les 24 hores van deixar un màxim provisional de fins a 70 mm a Torredembarra. Sens dubte, tal com ell ha insistit en la seva publicació, es tracta de "valors molt significatius".

Imatge d´un missatge a la xarxa social X de Frances Mauri, amb un text i una imatge d´un mapa de Catalunya amb acumulats de pluja

Francesc Mauri repassa els danys de la pluja

El mateix ha passat a les comarques del Garraf, el Penedès, l'Anoia, el Barcelonès, el Bages i el Vallès. En tots aquests punts, les tempestes de dilluns van deixar escenaris propis de ple hivern. En aquest sentit, Francesc Mauri ha anat compartint imatges de diferents punts del país, els quals s'han vist coberts per calamarsa.

Torredembarra o la platja de Sant Salvador són un exemple de la força del temporal de pluja viscut. Més enllà de les pluges, el temps ara el protagonitza el fred poc usual per a aquesta època de l'any.

Plànol general d'una carretera de Torredembarra plena de calamarsa

En aquest punt, Francesc Mauri ha explicat que a localitats com Aitona han hagut d'encendre el sistema anti glaçada per preservar la collita. Alhora, alguns productors de raïm ja s'han queixat que les gelades han matat part del cultiu que ja començava a créixer.

Un Sant Jordi sense pluja, però amb fred

Sens dubte que Francesc Mauri seguirà molt atent al cel i a la possibilitat de noves pluges. Així i tot, també ha advertit que durant aquesta especial jornada el cel donarà una treva i regnarà el sol durant la major part del dia.

Això sí, del fred sobtat no se n'escapa ningú i sembla que s'allargarà durant uns dies més. La primavera, aquesta vegada, s'està fent de pregar. Sigui com sigui, Francesc Mauri continuarà comunicant cada dia el temps que s'espera per així fer-nos una idea del que ens espera.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: