Muntatge de fotos d'una parada de Sant Jordi i al costat un paraigua obert amb pluja; al centre, una imatge de Francesc Mauri amb rostre neutre
EL TEMPS

Francesc Mauri avisa d'un canvi inesperat de temps per Sant Jordi a Catalunya

Sant Jordi es viu als carrers de manera intensa i són moltes les persones les que esperen que el temps els respecti

Sant Jordi és un dels dies més esperats de l'any a Catalunya. Se celebra l'amor i la cultura a cada racó de les ciutats, per això, tothom espera que el temps acompanyi. Aquest any no estava clar si els paraigües serien igual de protagonistes que les roses, per la qual cosa eren moltes les persones que esperaven una previsió.

En principi les pluges no estaven del tot descartades, encara que, amb el pas de les hores, sembla que sí que ens donaran una treva. Serà aquest dilluns 22 d'abril quan més inestabilitat s'espera en el temps a Catalunya. La pluja ha donat la benvinguda a un nou dia, especialment a les zones de la costa catalana.

Francesc Mauri alerta del canvi de temps per Sant Jordi

El vent ha aguditzat la sensació de fred a tot el territori i els termòmetres han baixat considerablement durant l'inici d'aquesta setmana.

Tot i això, i com ha advertit Francesc Mauri, el nombre més gran de precipitacions s'esperen per dilluns a la tarda, amb algunes comarques en alerta. La Selva, el Vallès Oriental, el Maresme, el Barcelonès i el Vallès Occidental seran algunes de les més afectades per les tempestes.

Paral·lelament, caurà l'aigua amb força al Baix Penedès, el Tarragonès i el Baix Camp. A la demarcació de Lleida, la Vall d'Aran tornarà a ser l'epicentre del temporal, amb nevades que baixaran fins als 800 metres. El vent de tramuntana bufarà amb ganes a la Costa Brava, fet que també farà que l'ambient sigui propi de finals d'hivern.

Un Sant Jordi més o menys controlat

Tot i que sembla que de cara a dimarts 23 d'abril, Catalunya presentarà un cel molt més tranquil i assolellat. Segons ha confirmat Francesc Mauri, meteoròleg de TV3, seguirà el fred a primera hora del matí i de matinada, però el sol i els cels clars respectaran la jornada.

Les temperatures seran "força baixes", com ha declarat Francesc Mauri, i podrien deixar algunes glaçades a zones de Catalunya Central i interior de les comarques tarragonines.

Previsió del temps del mapa del Meteocat pel 23 d'abril, Sant Jordi, al matí en català

Tot i això, la neu acompanyarà al Pirineu lleidatà durant tot el dia. I, ja a la tarda, Francesc Mauri ha assegurat que tampoc no es descartarien algunes pluges.

Però les precipitacions "respectarien gran part del territori i de la població", i només podrien caure xàfecs al Montseny, el Vallès Oriental, el Maresme, la Selva o el Gironès, segons les previsions del meteoròleg i del Meteocat.

Previsió de la meteu amb el mapa del Meteocat pel 23 d'abril, Sant Jordi, a la tarda en català

Així que per a Sant Jordi la previsió inicial és bona pel que fa a la vida que es respira als carrers durant aquest dia tan assenyalat. Tot i això, el temps està inestable i podrien aparèixer alguns núvols que deixarien algunes gotes de primavera.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: