Plànol general d'una carretera de Torredembarra plena de calamarsa
EL TEMPS

Les fotos de l'espectacular calamarsa en una zona de Catalunya poc abans de Sant Jordi

Una forta pedregada ha tenyit de blanc diverses zones de Catalunya poques hores abans de la diada de Sant Jordi

Matinada de Sant Jordi atípica la que s'ha viscut a certes zones de Catalunya. Aquesta nit, l'arribada d'una calamarsa ha acabat tenyint de blanc municipis com Torredembarra i Altafulla.

L'AP-7, la carretera que uneix Tarragona i Barcelona, també ha patit els efectes de la forta tempesta i la calamarsa. A conseqüència d'això, la via va quedar col·lapsada i hi va haver certes retencions. Les afectacions han tingut lloc sobretot al tram entre Vilafranca i la Granadella, encara que també hi ha hagut afectacions viàries al Baix Penedès.

La calamarsa, gran protagonista de la matinada de Sant Jordi

Entre les 22 i les 1.15 hores, els Bombers van rebre fins a 38 avisos relacionats amb la forta tempesta a Tarragona. La majoria a Torredembarra. Tot i això, cal destacar que no s'ha hagut de lamentar ferits en cap dels serveis.

Plànol general d'un camp de futbol de Torredembarra

Tot i això, la pedra s'ha anat acumulant en diverses zones com voreres, carrers i espais com el camp de futbol. La calamarsa ha afectat plantes, arbres i cotxes estacionats al carrer. Els danys han estat especialment visibles a la plaça de la Font de Torredembarra, on es concentren un gran nombre de bars i terrasses.

Però no només això, l'aigua ha acabat entrant en alguns locals. A més, cal destacar que la granissada va provocar que la coberta d'alumini d'un aparcament cedís.

No obstant això, la forta tempesta i la calamarsa no només van arribar al Baix Gaià, especialment a Torredembarra i Altafulla. La granissada va passar també pel Baix Penedès, la zona de l'Alt Camp, el Garraf, el Baix Llobregat i el Barcelonès.

Plànol general d´un aparcament de Torredembarra ple de gel

Gran tempesta amb calamarsa poques hores abans de Sant Jordi

No hi ha dubte que és un paisatge poc habitual veure un 23 d'abril, per la diada de Sant Jordi. Avui són moltes les persones que acostumen a sortir a passejar pel carrer per comprar una rosa i/o un llibre. Això sí, si la previsió meteorològica ho permet.

Sant Jordi començarà amb el cel clar a la major part de Catalunya i es mantindrà així fins al migdia. Encara que hi haurà intervals de núvols alts i mitjans al terç nord.

Tot i això, serà a partir del migdia quan començaran a aparèixer núvols a la meitat nord del territori català. A la part nord-est, des del migdia, tindran lloc ruixats aïllats i febles, especialment al sud.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: