Francesc Mauri amb vestit i corbata gesticulant amb les mans davant d'una imatge de persones amb paraigües sota la pluja i un símbol d'advertiment groc amb un signe d'exclamació.
EL TEMPS

Francesc Mauri llança un avís d'última hora: ‘S'acosta un canvi de temps’

L'home del temps de TV3 avisa que l'estiu continuarà mostrant la cara menys habitual durant el cap de setmana

Francesc Mauri ha confirmat el que el Meteocat porta avisant durant tota la setmana. Catalunya viurà aquest cap de setmana un lleu retrocés al llarg de l'estiu i es tornaran a registrar pluges al nord del territori. Aquesta informació es desprèn de la previsió que ha publicat el meteoròleg de TV3 de cara al cap de setmana.

Les pluges de diferent intensitat arribaran dissabte al quadrant oest de la regió. Per la seva banda, la costa catalana quedarà força clar, encara que amb alguns núvols que podrien entorpir algun pla de platja. En termes generals, les temperatures registraran un lleu descens i per aquest motiu la celebració de l'estiu es veurà frenada.

Francesc Mauri explica on plourà aquest cap de setmana a Catalunya

Francesc Mauri ha localitzat les pluges a la part oest de Catalunya. Des de les Terres de l'Ebre fins al Pirineu més occidental. Dissabte al matí començaran els xàfecs al punt més alt del Pirineu lleidatà.

A mesura que avanci el dia, les tempestes s'aniran desplaçant cap a la part més est i interior de la regió. Per això Francesc Mauri aconsella celebrar els plans a l'aire dissabte al matí. A partir del migdia la previsió empitjora i la meitat del territori es veurà tapada per uns espessos núvols.

Les pluges arribaran a algunes comarques del nord que veuran truncat el seu primer cap de setmana de juliol. Per diumenge s'espera el mateix patró al conjunt del territori.

Muntatge de fotos d'una platja amb gent banyant-se i al costat dues persones sota un paraigua mentre plou

Així que, de nou, els amants de l'estiu deuran esperar uns dies més per poder-lo gaudir amb tranquil·litat. Concretament, no serà fins a mitjans de la setmana que ve quan els meteoròlegs pronostiquen una estabilització del temps.

El Meteocat activa les alertes a múltiples comarques

El Meteocat ha activat alertes grogues i taronges a diferents comarques de cara a dissabte. Concretament, hi ha un total de 24 comarques catalanes amb alerta groga per fortes pluges a partir del migdia del dia 6 de juliol. Paral·lelament, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i el Jussà han entrat en alerta taronja, i per això la virulència de les precipitacions serà considerable.

Diumenge seguiran les pluges, però la intensitat es veurà rebaixada i desapareixeran els avisos. Així i tot, la predicció de Francesc Mauri es compleix. Per això és recomanable tenir a mà un paraigua i una jaqueta per sobre de l'espatlla.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: