Persones gaudint d'un dia assolellat a la platja amb un calendari i una icona de sol i temperatura a la cantonada superior dreta.
EL TEMPS

Quan arribarà la calor d'estiu a Catalunya? Els meteoròlegs assenyalen una data

L'estiu ha començat de forma inusual al territori, amb temperatures baixes i amb precipitacions intenses

L'estiu va arribar fa uns dies, però la calor no ha acabat d'instaurar-se. Són moltes les persones que esperen que la previsió faci un gir i, per fi, arribin les temperatures d'acord amb un mes de juliol. Encara que la setmana hagi començat amb pluges i tempestes, sembla que la fi dels temporals és a tocar.

Tal com han avançat alguns meteoròlegs, ja hi ha data perquè les temperatures pròpies d'estiu donin el tret de sortida. Serà a partir del 10 juliol quan podrien començar a registrar-se algunes onades de calor en el conjunt de Catalunya.

Fins aleshores, la calor continuarà fent acte de presència, però a una velocitat tranquil·la. Després dels episodis de tempestes, els termòmetres començaran a pujar de manera gradual. Bona temperatura, amb màximes a l'alça, i amb cels clars i assolellats.

Foto d'una dona caminant per la platja amb un para-sol taronja i les xancletes a la mà

L'estiu que tothom espera, cada cop més a prop a Catalunya

Ara bé, a partir del 10 de juliol les coses canviaran i l'estiu es podrà gaudir com és merescut. També es desprèn el mateix de la previsió del Meteocat. De fet, han avançat que a partir de la setmana que ve les temperatures registraran un canvi considerable a tota la regió.

Concretament, les temperatures estaran per sobre de la mitjana i, per contra, les precipitacions per sota. Aquestes dades contrasten amb les de finals del mes de juny que, tot i estar a l'estiu, estaven completament del revés. Per això es pot confirmar que a mitjans de juliol una de les estacions més esperades de l'any ja haurà arribat de ple.

Les darreres pluges abans de la calor

Tot i això, Catalunya encara ha registrat algunes jornades de pluges que precediran les setmanes de calor. Malgrat tot, avui la tendència canviarà i el cel ja començarà a aclarir-se per donar cabuda a un sol que brillarà en pràcticament tot el territori.

Un cop més, les comarques on més pressionarà la calor seran les d'interior i les de Ponent. Allí, no caldrà esperar a mitjans de juliol per superar els 30 graus. Sens dubte sembla que tornaran aviat les jornades i les nits de calor infernal típiques d'estiu.

➡️ El Temps

Més notícies: