Persones caminant a la platja en un dia assolellat amb un gràfic de sol i termòmetre indicant calor.
EL TEMPS

L'AEMET avisa d'un canvi radical de temps a Catalunya: per fi arriba l'estiu?

Els meteoròlegs repassen la previsió per als pròxims dies i donen la notícia que moltes persones esperen

L'AEMET ha donat la notícia que molts catalans esperen. L'arribada de l'estiu no es va notar quan ho marcava el calendari, més aviat tot el contrari. Durant aquestes darreres setmanes s'ha tingut la sensació a Catalunya d'estar a la primavera.

Les tempestes i les pluges han deixat temperatures poc habituals per a l'estació de l'any que es travessa. Però sembla que a poc a poc aquesta tendència arriba al final i que l'estiu, per fi, farà acte de presència. Així ho han avançat des de l'AEMET, amb una previsió esperançadora de cara als pròxims dies.

En aquest sentit, s'espera que les temperatures pugin de manera considerable al conjunt del país. Un canvi radical de temperatura del qual no es lliurarà Catalunya.

L'estampa serà de ple estiu, així que les platges s'ompliran de banyistes i les activitats a l'aire lliure seran el pla perfecte. Almenys, en el que queda de setmana.

La previsió que esperen els amants de l'estiu de l'AEMET

“Pugen les temperatures”, han confirmat els meteoròlegs. I sobretot ho faran dijous i divendres, ja que es registraran unes temperatures entre els 34 i els 36 graus a diversos punts del país. La zona sud d'Espanya és on més es farà notar el sol, per la qual cosa els termòmetres podrien arribar fins als 40 graus.

A Catalunya, la calor més sufocant se centrarà en la demarcació de Lleida. En aquest punt del mapa, les temperatures podrien arribar als 35 graus. També se superaran els 30 graus al conjunt de la costa catalana i a l'interior de la regió.

Imatge d'una dona mullant-se la cara en una font d'aigua al carrer

El Meteocat també avisa de la pujada de temperatures

En termes generals, el temps a Catalunya es preveu estable i d'acord amb aquesta època de l'any. Ara bé, no es descarta que divendres algun punt de l'oest del territori registri la caiguda d'algun xàfec. De totes maneres, seria de forma totalment aïllada i sense alertes activades.

A la resta de Catalunya, els dies es preveuen tranquils. Sí que hi haurà alguns núvols alts a la part més nord-est i se'n formaran alguns de més espessos al Pirineu. També podria bufar el vent amb especial força a la Costa Brava, però tot dins la normalitat.

La previsió de l'AEMET és la més esperada per totes les persones que aprofiten els mesos d'estiu per gaudir d'un descans merescut. Això sí, si encara no tens plans, millor consulta la data en què s'espera que l'estiu es quedi sense contratemps.

➡️ El Temps

Més notícies: