Muntatge d'una parella caminant sota la pluja amb un paraigua blau, la silueta de Catalunya, un termòmetre amb una fletxa cap avall i uns núvols amb gotes
EL TEMPS

El Meteocat alerta d'un canvi de temps nou: pluja a Catalunya aquest cap de setmana

Les pluges cauran amb força a diverses comarques de la regió, tornant a endarrerir un temps típic d'estiu

El Meteocat ha avançat la notícia que molts temien. I és que semblava que les pluges ja s'havien acomiadat de Catalunya. Però res més lluny de la realitat, ja que es preveu que d'aquí a pocs dies tornin a fer acte de presència.

No plourà a tot el territori, però sí que s'espera que ho faci amb força a diverses comarques. Els cels començaran a encapotar-se dissabte al matí a la part nord-oest del territori, deixant ja alguna pluja al Pirineu lleidatà.

Tot i això, el Meteocat avisa que serà a la tarda quan les pluges arribin amb més virulència i facin malbé part del cap de setmana. De nou, serà el quadrant oest de Catalunya qui es veurà perjudicat per unes tempestes típiques d'estiu. Els núvols també es desplaçaran fins a la part sud, per la qual cosa gran part de la regió viurà una jornada passada per aigua.

El Meteocat avisa d'on plourà aquest cap de setmana

El dissabte al matí plourà a la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i Jussà i l'Alt Urgell. Les pluges no seran uniformes a la totalitat de les comarques, però cauran en diversos punts d'aquestes. A la resta de Catalunya hi haurà núvols especialment espessos al Ripollès i al Solsonès.

Serà a partir del migdia quan les pluges s'escampin per la resta del territori, deixant fins i tot alguns episodis de tempestes. En aquest cas, les comarques afectades seran les mateixes que les del matí i algunes més. La Noguera, el Segrià, el Solsonès, la Segarra, el Ripollès, la Terra Alta i el Montsià en són un exemple.

Cal destacar que a les zones del Pirineu on es preveu que plogui durant tot el dia, a la tarda registraran tempestes. No hi ha cap alerta activada, encara que els trons i els llampecs seran especialment forts a l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà.

Mapa meteorològic de Catalunya mostrant diferents condicions climàtiques a diverses regions, incloent núvols, pluges i tempestes, amb símbols de sol i núvols en algunes àrees i onades a la costa.

Episodis de sol combinats amb bon temps a la resta de Catalunya

Les pluges seran protagonistes ineludibles del cap de setmana a Catalunya, però no seran la dinàmica general. De fet, més enllà de les comarques anomenades s'espera que brilli el sol amb força i intensitat. Sí que es podran generar alguns núvols a zones del prelitoral i litoral, però sense la previsió de pluges en aquesta zona.

D'aquesta manera, el territori enfronta nous episodis de pluges que fan resistir l'arribada de l'estiu. Ja hi ha hagut un canvi de tendència i els termòmetres han pujat de manera considerable. Tot i això, s'espera que sigui a partir del 10 de juliol quan acabi d'arribar l'estació de gaudi per excel·lència.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: