Francesc Mauri amb una jaqueta grisa i camisa blanca està en primer pla, amb un fons de naturalesa plujosa i una imatge de la bandera catalana amb un emoji somrient.
EL TEMPS

Francesc Mauri, de celebració: el que ha passat a Catalunya i el posa molt content

Francesc Mauri analitza l'estat del temps les últimes hores i extreu unes bones dades per al nostre país

Francesc Mauri sap discernir molt bé entre allò que ve de gust i allò que convé. És probable que a la majoria de persones els vingui de gust que faci bon temps en ple estiu. Sembla que encara no acaba d'arrencar, però la veritat és que ja s'està encarant el final del mes de juny.

Ara bé, el context hídric actual de Catalunya no és el millor, així que el meteoròleg celebra que plogui. Encara que sigui estiu i estigui a punt de donar la benvinguda al juliol. Que plogui de forma constant i sense fer mal és per a Francesc Mauri una de les millors notícies de la setmana.

Així ho ha mostrat al seu perfil de X, on ha escrit que les tempestes van afectar aquest dimecres diferents punts del Pirineu. I ho van fer amb “notable irregularitat”, fet que l'home del temps de TV3 ho valora amb positivisme.

Francesc Mauri analitza les pluges caigudes al Pirineu

No a tot el Pirineu va ploure igual, per això Francesc Mauri s'ha dedicat a fer un breu resum. En aquest punt, Viella destaca com el punt on més pluja va caure, arribant a registrar-se 34 mm.

Tot seguit, se situa Puigcerdà (28 mm mesurats pel Meteocat, 13 per la CHE i 3 per Meteoclimatic). Isòvol (14), Das (13), Malniu (13) i Núria (12), tanquen la llista.

Muntatge amb gent al carrer al mig de la pluja, un mapa de Catalunya i termòmetre

Així mateix, Francesc Mauri ha compartit un vídeo de com va ploure a la Cerdanya. A les imatges es pot apreciar un cel totalment tapat que deixa caure una lleu pluja. La suficient perquè mulli i nodreixi una terra que necessita més aigua que mai.

Cal recordar que fa setmanes que plou a Catalunya. De fet, la intensitat de les precipitacions s'ha relaxat, ja que fa uns dies van arribar a activar-se fins a alertes grogues. Després d'aquelles tempestes van sortir a la llum bones notícies en relació amb la sequera.

I és que pantans com el de Sau van aconseguir incrementar les reserves d'aigua i pujar fins al 40%. Així i tot, Francesc Mauri no es cansa d'advertir que hi ha altres embassaments de Catalunya que continuen estant en un nivell crític. Per això la pluja continua sent una necessitat.

L'estiu que esperen pocs

Són moltes les persones que esperen que la pluja s'acomiadi i doni per fi la benvinguda a l'estiu. Però el meteoròleg més popular de Catalunya no va donar la millor de les notícies fa uns quants dies. I és que encara que sí que farà calor, no serà un dels estius més calorosos dels darrers anys.

Un cop més, Francesc Mauri celebra aquestes dades en ser "boníssims per a la vegetació". Tampoc cal alarmar-se, ja que calor sí que farà, però potser no tanta com la que molts amants de l'estiu esperen.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: