Muntatge del pantà de Sau amb el campanar, Francesc Mauri parlant mirant de banda en vestit gris i un emoji somrient
EL TEMPS

Francesc Mauri, més eufòric que mai avui: 'Comencem amb un somriure'

El meteoròleg ha anunciat aquest divendres que el nivell de l'aigua del pantà de Sau s'ha tornat a incrementar

Francesc Mauri ha començat aquest divendres amb un somriure. La raó és la nova crescuda dels nivells d'aigua del pantà de Sau, a la comarca d'Osona. L'embassament se situa ja en el 40% de la seva capacitat, una xifra clarament superior a la de fa uns dies.

De fet, a principis de setmana el nivell era de 31% i, després de les pluges de dimecres, va pujar al 36,5%. Aquesta ja era una bona notícia i Francesc Mauri va celebrar que l'aigua caigués on més es necessitava. Però la felicitat no ha fet més que augmentar, ja que l'embassament ha tornat a incrementar el nivell i se situa ben a prop d'assolir la meitat de la capacitat.

Francesc Mauri lamenta l'estat d'altres pantans

Per contra, Francesc Mauri lamenta que no passi el mateix a tots els pantans de Catalunya. De fet, ha alertat que els de Siurana, Riudecanyes, Guiamets i Ulldecona segueixin secs. El mateix passa amb el de Darnius-Boadella, que assegura que està "malament".

Imatge aèria del pantà de Sau amb reserves d'aigua en mínims històrics

Sembla que de moment aquests darrers pantans no tindran l'oportunitat d'omplir-se, ja que la previsió per al cap de setmana és ben diferent. Per fi arriba el bon temps i el cap de setmana l'estabilitat al cel serà la dinàmica general.

Un cap de setmana d'estiu

Així ho ha explicat Francesc Mauri a la seva particular previsió emesa a Catalunya Ràdio. El meteoròleg ha assegurat que el cap de setmana serà “tranquil”. Sí que és cert que el divendres ha començat amb alguns núvols a la zona litoral i prelitoral.

Però es tracta d'una situació temporal, perquè el sol s'imposarà clarament amb el pas de les hores. La mateixa tendència dominarà a gairebé tot Catalunya en els pròxims dies. Bon temps, sol i poques previsions de pluja.

Mapa amb la previsió del temps del dissabte a la tarda a Catalunya

En aquest sentit, Francesc Mauri ha apuntat que tan sols hi podria haver algun xàfec local, lleu i molt localitzat a la part nord-est del país. També podria bufar una mica de vent a les comarques gironines, però res tan fort com per fer malbé els plans del cap de setmana.

Per això anima que la ciutadania surti de casa i gaudeixi d'aquests tres dies de bon temps en general. Després de setmanes de tempestes, pluges i calamarsa, les ganes de guardar els paraigües són considerables.

Francesc Mauri confirma la fi de les baixes temperatures

Les temperatures també viuran un canvi i començaran a deixar enrere l'ambient fresc d'aquesta setmana. Això sí, la calor que s'espera no serà la “desmesurada” registrada fa vuit dies. Els termòmetres van arribar a assolir llavors els 36 graus en algunes zones del territori.

Aquest cap de setmana la temperatura mitjana ballarà entre els 24 i els 28 graus. Creant un ambient que convidarà a gaudir fora de casa. Sí que hi podrà haver algun punt en què se superin lleument els 30, però no serà la dinàmica esperada.

Amb aquesta previsió, Francesc Mauri convida a gaudir d'esports com l'escalada o el ràfting. Aquest darrer amb uns rius del Pirineu ben “encabronats”. Si teniu algun casament o barbacoa amb amics, no us oblideu les ganes de gaudir, us faran falta.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: