Persones caminant sota la pluja en un carrer, algunes amb paraigües i una persona corrent, amb una icona de núvol i gotes de pluja a la cantonada inferior dreta.
EL TEMPS

El Meteocat demana no confiar-se: Les comarques on plourà en les pròximes hores

Les pluges, el vent i la pols en suspensió seran les protagonistes a diversos punts de Catalunya el que queda de setmana


Catalunya ha donat la benvinguda a l'estiu, però no s'ha acomiadat de la inestabilitat meteorològica. Segons el Meteocat, durant aquest dimecres encara hi haurà alguns punts del país on es registraran precipitacions. No s'esperen alertes per intensitat i s'alternaran amb estones de sol i de núvols.

Un altre cop el nord de Catalunya viurà una tarda passada per aigua. Concretament, a partir del migdia plourà a la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà i el Ripollès. A les tres comarques els xàfecs estaran localitzats i es registraran sense massa afectació.

Els núvols i el sol, els protagonistes de la tarda de dimecres

A la resta de Catalunya no s'esperen pluges, però sí estones de núvols. Tot i això, el sol serà el protagonista a la major part del país, causant una pujada de les temperatures. La costa de Girona i Barcelona estarà clar, sobretot a causa de la marinada.

Mapa meteorològic de Catalunya per a la tarda de dimecres mostrant núvols i clarianes a la majoria de les regions, amb pluges al nord i sol a la costa.

El vent bufarà amb força aixecant onades de més de mig metre a la Costa Brava. Per la seva banda, la costa de Tarragona tornarà a viure l'aparició de pols del Sàhara en suspensió. Les comarques del Montsià i el Baix Ebre és on més es podria notar la pols en suspensió en hores centrals de la tarda de dimecres.

Aquesta calitja s'alçarà de cara a dijous a punts més alts del mapa. L'Alt Urgell i el Pallars Sobirà es podrien veure encapçalats per aquesta pols arribada d'Àfrica. Això sí, sense ser tan intens com el de la setmana passada, que es va combinar amb aigua, deixant pas a una pluja amb fang.

Pic de calor divendres i pluges el cap de setmana

L'absència de pluges durant la setmana a gran part de Catalunya farà que les temperatures siguin elevades. S'espera que el pic de calor es registri divendres a punts de Ponent. Així i tot, les pluges tornaran a aparèixer el cap de setmana, provocant una lleu baixada dels termòmetres.

Fotografia d'una platja de Palma de Mallorca plena de gent

Tot plegat s'emmarcarà en la tendència habitual per a aquesta època de l'any, tal com han avançat des de TV3. No s'esperen grans tempestes i la força del sol farà que l'estiu s'asseu, per fi, a cada racó de Catalunya.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: