Imatge de fons d'un cotxe per una carretera mullada al costat d'una altra imatge de diversos cotxes circulant amb pluja i unes emoticones de núvols amb pluja

EL TEMPS

Catalunya i 6 comunitats més on plourà amb ganes els pròxims dies: fins a 90 litres

S'esperen importants acumulats de pluges sobretot al nord, encara que també hi haurà altres territoris afectats

Les pluges tornaran a colpejar amb força durant els pròxims dies a diversos punts de la Península. A set comunitats s'esperen importants acumulats, arribant en alguns casos a superar els 90 litres diumenge. La responsable és una borrasca atlàntica situada propera al Regne Unit, que enviarà successius fronts al terç nord peninsular.

Els territoris que més litres podrien recollir per les pluges són Galícia, Astúries, Cantàbria, el País Basc, Navarra, Aragó i Catalunya. Al nord de la comunitat gallega es preveuen fins a 94 litres acumulats diumenge a la nit. Per la seva banda, al nord d'Aragó arribaran als 80 litres, davant dels 66 de Catalunya, segons les previsions d'eltiempo.es.

Les pluges no quedaran aquí, i també s'estendran a altres punts de la meitat nord i aquest peninsular. Entre ells, Castella i Lleó, La Rioja, Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa. A mesura que ens apropem més al sud i al sud-oest, les opcions d'aigua es redueixen.

Mapa de pluja acumulada a Espanya

La inestabilitat es desplaçarà cap al sud, i el més probable és que durant les pròximes hores se situï al Golf de Biscaia. Anirà perdent força, encara que a causa de la proximitat que existeix continuarà enviant pluges a Espanya.

Les pluges estaran acompanyades d'aire fred

A més de les pluges esmentades, els pròxims dies ens espera també un descens de les temperatures. Tindrem un flux d'aire del nord sobre el país. Això donarà com a resultat una major sensació de caiguda tèrmica.

Mapa d'Espanya del 16 de maig

Entre dimecres i dijous continuarà la caiguda dels termòmetres, encara que ho farà de manera més suau. Els pronòstics indiquen que fins a finals de setmana les temperatures continuaran estables, sense grans oscil·lacions. Hi haurà poques zones on es superin els 25ºC i al nord hauran de conformar-se per sota dels 20ºC.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDijousDivendres
MadridMàx. 19
Mín. 9
Màx. 20
Mín. 10
BarcelonaMàx. 20
Mín. 15
Màx. 21
Mín. 15
ValènciaMàx. 28
Mín. 13
Màx. 26
Mín. 15
SevillaMàx. 25
Mín. 11
Màx. 28
Mín. 14
SaragossaMàx. 22
Mín. 10
Màx. 24
Mín. 12
BilbaoMàx. 21
Mín. 9
Màx. 20
Mín. 8
Palma de MallorcaMàx. 23
Mín. 13
Màx. 24
Mín. 15
La CorunyaMàx. 16
Mín. 12
Màx. 18
Mín. 13
BurgosMàx. 15
Mín. 5
Màx. 17
Mín. 5
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 22
Mín. 18
Màx. 22
Mín. 18

No es descarta que a partir de dissabte hi hagi un cert repunt tèrmic. En qualsevol cas, el temps estarà sobretot condicionat per les pluges, que seran més acusades al nord.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: