Fotomuntatge amb fons d'un cotxe en una carretera amb pluja i dos emojis al capdavant de pluja i tempesta

EL TEMPS

El Meteocat alerta de pluja intensa les pròximes hores: 8 comarques en alerta

Catalunya viurà aquest dijous un nou episodi de forta pluja a diverses comarques


Nova jornada de pluja a bona part de Catalunya. El Meteocat ha posat les últimes hores en alerta 8 comarques per pluja intensa a partir de la tarda d'aquest dijous, 16 de maig.

Després de diversos episodis de pluja generalitzada en els darrers dies, el territori català sembla que encara no deixa enrere la pertorbació. I aquest dijous, els ruixats tornaran a ser presents a diversos punts de Catalunya.

Una situació òptima per millorar l'extrema sequera que es viu des de fa un temps i que, els darrers dies, ha permès ser molt optimistes amb la millora de l'estat dels embassaments.

8 comarques en alerta per pluja intensa

El Meteocat tornava a llançar una altra alerta per pluja intensa per a aquest dijous, 16 de maig. Diverses comarques catalanes tornaran a viure un altre episodi de ruixats després de diversos dies passats per aigua.

De fet, en algunes parts del territori ja ha començat a ploure durant aquest matí, amb xàfecs acompanyats de tempestes que han deixat, fins i tot, una petita mànega a la costa de Vilanova i la Geltrú, com destacava el Meteocat a través de X (Twitter).

Durant la jornada d'avui, especialment a partir de la tarda, s'esperen més precipitacions, d'intensitat entre feble i moderada, que es concentraran al Pirineu i Prepirineu, al quadrant nord-oest i al prelitoral. De forma aïllada, també podrien caure algunes gotes al litoral, però ja de caràcter menor.

Previsió meteorològica del Meteocat per dijous, 16 de maig a la tarda en català

On poden caure ruixats de gran intensitat és a les comarques de l'Alt Empordà, la Selva, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l'Alt Penedès, el Baix Penedès i l'Alt Camp. En aquests punts, el Meteocat ha activat l'alerta per intensitat de pluja a partir d'aquesta tarda.

Més pluja de cara a divendres

De cara a divendres, no està previst, encara, que el temps faci un gir de 180º. De fet, la pluja continuarà acompanyant-nos, encara que potser amb menys intensitat, ja que no hi ha activa, de moment, cap alerta pel que fa a la precipitació.

Sí que es pot veure, però, al mapa del Meteocat que, durant el matí de divendres, 17 de maig, el cel estarà ennuvolat a pràcticament tot el territori i deixaria alguns xàfecs al Solsonès. També podrien caure algunes precipitacions febles de matinada al vessant sud del Pirineu occidental.

Previsió meteorològica del Meteocat pel divendres, 17 de maig, al matí en català

Ja de cara a la tarda, la pluja es farà més present a diferents punts de la Catalunya central, encara que també cauran al Pirineu i Prepirineu, i fins i tot en alguns punts de les Terres de l'Ebre. Seran unes precipitacions que, localment, poden anar acompanyades de tempesta i calamarsa.

Dissabte la situació també serà similar, amb episodis de pluja feble de matinada que s'aniran dispersant a diversos punts de Catalunya durant el dia.

Previsió meteorològica del Meteocat pel divendres, 17 de maig, a la tarda en català

Tot i això, el Meteocat ha alertat que aquests episodis deixarà poques quantitats acumulades de pluja, a diferència del que es va viure a principis d'aquesta setmana de forma generalitzada a Catalunya.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: