Muntatge amb gent en un carrer amb paraigua perquè plou, Francesc Mauri parlant i un mapa
EL TEMPS

Francesc Mauri assenyala què pot passar i apunta un dia de la setmana

Francesc Mauri, el reconegut meteoròleg de TV3, publica un mapa amb una possible previsió del temps per aquesta setmana

Les mirades estan posades al cel aquesta setmana. Molts són els pronòstics que indiquen que el país estarà passat per aigua. Però alguns meteoròlegs no gosen a parlar amb seguretat.

Això li ha passat al popular meteoròleg Francesc Mauri. L'expert del temps de TV3 ha publicat al seu perfil de X un mapa que deixa entreveure el que s'acosta.

Però, tal com ell mateix diu, és millor no avançar-se als esdeveniments. Mauri explica que “hi ha mapes que donen una activa depressió apropant-se a Portugal i al centre d'Espanya”.

Francesc Mauri prefereix no avançar-se als esdeveniments

En la darrera ocasió, afegeix, es va encertar el pronòstic. Tot i això, ara prefereix mantenir-se al marge abans de fer qualsevol afirmació rotunda. Especialment, adverteix, a X —abans Twitter—, que “la sang bull amb facilitat”. “M'esperaré dijous per donar més detalls”, ha finalitzat.

Tot i la seva precaució, els comentaris crítics li han plogut. Tal com es pot llegir a la seva publicació, alguns l'acusen de no encertar mai.

Altres, per contra, alaben la tasca diària que duen a terme els que es dediquen a interpretar els senyals del cel. Finalment, altres usuaris de la xarxa social esperen que els pronòstics es compleixin i que aquesta setmana plogui.

Francesc Mauri no se la juga i la població desitja que plogui

En cas que, finalment, els núvols descarreguin aigua, serà una bona notícia per a tot el país. La sequera que castiga el territori ja és preocupant, els embassaments no pugen dels seus nivells i sectors com l'agricultura no poden aguantar més.

A les grans ciutats també se'n noten les conseqüències. En són una mostra les mesures que va anunciar la setmana passada l'Ajuntament de Barcelona.

Muntatge fotogràfic entre una imatge del plató del 'Telenotícies' de TV3 i Francesc Mauri
Francesc Mauri fa pronòstics al seu perfil de X | TV3

Ciutats com Barcelona ja s'han posat fil a l'agulla

Per això es contempla l'opció d'utilitzar aigua freàtica per al reg d'espais verds a la ciutat. Actualment, el 80 % de les àrees verdes de la ciutat es reguen amb aigua potable.

Només el 20 % fa servir aigua freàtica en nivells de reg de supervivència d'acord amb la fase actual de sequera. El consistori barceloní està en negociacions amb els sindicats de Parcs i Jardins per triplicar els torns i desplegar 250 treballadors.

L'objectiu és que facin el reg manualment en cas d'entrar en una fase d'emergència.