Imatge de fons de dues persones passejant per un carrer del municipi de Pedrafita do Cebreiro, una altra imatge d'una dona amb un paraigua i una altra de Roberto Brasero en primer pla
EL TEMPS

Roberto Brasero diu el dia que tornarà l'hivern a tot Espanya: fred i molt de vent

Roberto Brasero adverteix que les temperatures es desplomaran a la major part del país en qüestió de dies

Roberto Brasero avisa dels efectes que deixarà la borrasca Irene al nostre país. A partir de dimecres s'espera molta pluja i vent, però amb temperatures suaus, més pròpies de la tardor. En qualsevol cas, el meteoròleg avisa que en qüestió de poc temps recuperarem l'hivern, amb una caiguda tèrmica.

Serà una setmana marcada pel successiu pas de fronts que "ens envien les borrasques Atlàntiques". Recorreran gran part d'Espanya, afectant sobretot l'oest de la Península i les Canàries. Aquests fronts també arribaran a zones del Mediterrani, encara que ho faran de manera debilitada i deixant escasses precipitacions.

Roberto Brasero preveu pluges per a aquest dimarts a la meitat occidental i a l'arxipèlag canari. Seran abundants a l'illa de La Palma i en punts del sistema Central, com ara el sud de Salamanca o el nord de Càceres. A la resta del país seran menys intenses, mentre que escassejaran al litoral de llevant i Balears.

Mapa del temps del 16 de gener
Previsió de l'AEMET per dimarts a la tarda | AEMET

Per dimecres es donarà una situació molt similar a les mateixes zones. Tot i això, les precipitacions podrien ser més copioses, i també es deixarà notar el vent. De fet, l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) manté en avís diverses comunitats per fortes ratxes.

"Irene ve amb més vent", així de clar ho ha deixat també Roberto Brasero. L'expert assegura que serà aquest dimecres quan aquestes ratxes fortes es notaran en bona part del territori.

Diverses comunitats amb avisos

Amb risc taronja per aquest motiu es troben el nord de Burgos i la Ibèrica de La Rioja. Caldrà estar atents també a altres punts de la Península, que presenten avís groc per vents. És el cas d'Astúries, Andalusia, Aragó, Balears, Cantàbria, resta de Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura, Galícia, Múrcia, Navarra, el País Basc, la Rioja i el País Valencià.

Imatge d'un mapa de l'AEMET amb els avisos per dimecres 17 de gener de 2024
Mapa d'avisos de l'AEMET per dimecres 17 de gener | AEMET

S'espera que en algunes zones s'arribin a registrar ratxes de 80-90 km/h. Això també afectarà el mar, amb fenòmens costaners a Galícia, el País Valencià, Múrcia, Catalunya i les Balears. Amb risc groc per pluges es troben aquest dimecres Castella i Lleó, Extremadura, Galícia i Andalusia.

S'esperen vents d'oest i sud-oest, per la qual cosa no hi haurà grans alteracions quant als termòmetres. Les temperatures seran més altes del que sol ser habitual per a aquestes dates.

Mapa del temps del 17 de gener
Pronòstic de l'AEMET pel dimecres 17 de gener al matí | AEMET

Roberto Brasero anuncia canvis a partir de dijous

Roberto Brasero avança alguns canvis de cara a dijous. Durant el dia baixaran els valors tèrmics i també es preveuen algunes precipitacions procedents d'aquests fronts atlàntics que marcaran la setmana.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDijousDivendres
MadridMàx. 14
Mín. 11
Màx. 12
Mín. 8
BarcelonaMàx. 20
Mín. 13
Màx. 14
Mín. 8
ValènciaMàx. 23
Mín. 15
Màx. 18
Mín. 11
SevillaMàx. 19
Mín. 13
Màx. 18
Mín. 12
SaragossaMàx. 17
Mín. 6
Màx. 9
Mín. 2
BilbaoMàx. 16
Mín. 8
Màx. 9
Mín. 1
Palma de MallorcaMàx. 20
Mín. 13
Màx. 19
Mín. 10
La CorunyaMàx. 14
Mín. 9
Màx. 11
Mín. 7
BurgosMàx. 11
Mín. 4
Màx. 5
Mín. -4
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 25
Mín. 17
Màx. 23
Mín. 18

A més, la majoria d'avisos que estaven actius dimecres aniran desapareixent dijous a la matinada i durant el matí. Cap al migdia ja pràcticament no en quedarà cap. Només es mantindrà tot el dia l'avís groc per fenòmens costaners a zones de Catalunya.

Mapa amb els avisos de l'AEMET pel dijous 18 de gener al matí
Mapa d'avisos de l'AEMET pel dijous 18 de gener al matí | AEMET

Logo de TelegramPincha aquí para recibir GRATIS las noticias del Tiempo de España en Telegram.

No es descarta, això sí, que divendres entri un altre front pel sud, que deixaria pluges a Castella-la Manxa i Andalusia. També tornaria el vent del nord, amb canvi de configuració atmosfèrica i una caiguda tèrmica a partir de divendres. En alguns casos, aquests descensos arribarien a rondar els 8-10 graus, com ara a Saragossa o Bilbao.

Mapa del temps del 18 de gener
Previsió per a la tarda del dijous 18 de gener | AEMET

Aquesta caiguda dels termòmetres serà més acusada al nord-est de la Península. També tornarien les gelades, estenent-se per diversos punts de l'interior de la meitat nord. Després d'una setmana més suau, l'hivern tornaria a fer acte de presència amb vista al començament del cap de setmana.

Mapa del temps del 19 de gener
Pronòstic per divendres al matí, segons l'AEMET | AEMET