Una dona es refresca amb una ampolla d'aigua en un dia calorós, mentre que Francesc Mauri en un requadre sembla estar parlant sobre el clima, amb una icona de termòmetre i sol indicant altes temperatures.
EL TEMPS

Francesc Mauri alerta del que passarà les properes hores a Catalunya: fins a 39 °C

Diverses comarques travessaran unes hores d'altes temperatures que es veuran alleujades de cara a divendres

Francesc Mauri avisa del que ha de venir a Catalunya les hores vinents. Sens dubte és una bona notícia per als amants de la calor, això sí, sempre que tinguin un refugi on refrescar-se. El meteoròleg de TV3 assegura que tot apunta que s'iniciï un dels episodis de calor més intensos del mes.

Fregar els 40 graus serà l'habitual durant el matí i la tarda d'aquest dijous a diversos punts de Catalunya. Tot això és degut a l'arribada d'una "llengua càlida" que deixarà temperatures de ple estiu a la regió. El mapa mostra diferents intensitats d'una calor que sembla que ja ha arribat per quedar-s'hi.

Francesc Mauri revela quines seran les comarques amb més calor

La demarcació de Lleida torna a ser notícia per les altes temperatures registrades als mesos de juliol i agost. Com ja és habitual, a Ponent la calor és aguda i els termòmetres ballaran entre els 36 i els 39 graus. Passarà el mateix a la comarca gironina de l'Alt Empordà.

Imatge d'un home mullant-se la cara en una font a causa de la calor extrema

Així mateix, aquesta llengua de calor passarà per la Catalunya Central travessant la part més nord del país. Els registres més elevats s'esperen a mesura que avanci la tarda.

Per això al matí encara es podrà aprofitar una mica de respir per sortir a l'aire lliure. També per fer els encàrrecs que a la tarda serà impossible de dur a terme.

La tendència canviarà divendres

Tot i aquesta sufocant previsió, Francesc Mauri ha avisat que de cara a divendres la dinàmica canviarà. S'espera que les alertes baixin a tota la zona més assotada per la calor aquest dijous. Tot i això, se seguirà en la mateixa línia a les zones de costa.

En aquest sentit, el litoral també registrarà un temps estiuenc. Francesc Mauri ha explicat mitjançant un mapa que en aquesta zona la llengua de calor serà taronja. Això significa que les temperatures rondaran els 30 graus a la majoria de comarques banyades pel Mediterrani.

Cal recordar que aquesta previsió és justament la que s'esperava per a aquesta setmana. Els meteoròlegs van avisar que a partir del 10 de juliol l'estiu faria acte de presència i, segons sembla, ha arribat per quedar-s'hi.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: