Una dona sosté una corretja mentre un home es refresca amb aigua d?una font en un dia calorós, acompanyat d?un gos negre.
EL TEMPS

El Meteocat assenyala una data al calendari: quan arribarà la calor d'estiu?

La previsió per a aquesta setmana és més esperançadora per als amants del bon temps i de les altes temperatures

El Meteocat acaba de donar la notícia que molts esperen. La calor d'aquests dies s'ha viscut a mig gas, ja que les pluges han posat en pausa l'arribada de l'estiu meteorològic. Tot i això, a ningú no se li escapa que el bon temps hauria de ser el rei d'aquestes setmanes.

Però tot arriba. I les populars onades de calor i les pujades considerables dels termòmetres podrien ser les protagonistes d'aquesta setmana. Concretament, des del Meteocat s'han atrevit a posar data a l'arribada del bon temps, i és més a prop del que molts creuen.

El Meteocat avisa una pujada de les temperatures

El pròxim dijous, 11 de juliol, Catalunya viurà una jornada de ple estiu. La previsió és que les temperatures vagin agafant ritme a partir d'aquest dimarts i que arribin a un pic àlgid a mitjans de setmana. D'aquesta manera, es preveu que sigui dijous quan les temperatures siguin més pròpies dels mesos d'estiu.

A la demarcació de Lleida s'arribaran a assolir els 40 graus, una dada tant sufocant com habitual a l'estiu de Ponent. Per això es comencen a activar els coneguts com a refugis climàtics, perquè els ciutadans puguin suportar millor la calor.

Tot i això, a les zones més litorals de Catalunya s'espera que el vent també sigui el protagonista. Concretament, el Meteocat ha parlat de la tradicional marinada.

Una senyora d'esquena ventant-se amb un ventall per la calor

Els últims dies de pluges fins a nou avís

Les alertes per pluges del Meteocat activades la setmana passada s'han complert. La part oest del país ha viscut un cap de setmana passat per aigua amb el protagonisme especial d'algunes tempestes. Ara bé, serà aquest dilluns a la tarda quan s'acabin de registrar les darreres pluges a curt termini.

Almenys així es desprèn d'una previsió que encara deixa alguns ruixats a partir de dilluns a la tarda. L'Alt Urgell i el Lluçanès són les dues comarques catalanes on encara no es pot guardar el paraigua. Els núvols i l'aigua es combinaran amb episodis de sol, per la qual cosa la virulència de les precipitacions serà mínima.

A partir d'aleshores, la setmana es presenta molt estiuenca. Sol, alguns núvols, vent a la costa i altes temperatures a l'interior. Tot plegat es presenta com la combinació perfecta per començar a encarar una segona quinzena de juliol amb més ganes d'estiu que mai.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: