Una persona gaudeix del mar sota el sol mentre una altra camina per la ciutat amb un paraigua, representant un contrast de temperatures amb un termòmetre al centre.
EL TEMPS

El Meteocat dona la notícia més esperada: què passarà a Catalunya les pròximes hores

L'estiu s'ha fet esperar, però Catalunya viurà un ascens generalitzat de les temperatures durant les pròximes hores

El Meteocat confirma que l'estiu ja és aquí. Ja ho sabem des de fa setmanes perquè tradicionalment ho marca el calendari, però no pas per les temperatures que s'havien registrat fins ara. A partir d'aquest dimarts, 9 de juliol, es preveu que arribi la calor per quedar-s'hi.

Les pluges s'han volgut acomiadar durant uns dies en alguns punts del Pirineu. Tot i que han estat lleus i localitzades, no han permès que l'estiu s'estreni com es mereix en aquests punts. Tot i això, des del Meteocat ho tenen clar.

“Després d'una tarda de tempestes al Pirineu, la setmana es presenta marcada per la dorsal i una pujada de la temperatura”. Després d'aquest anunci, els amants de l'estiu ja poden començar a gaudir de les seves vacances i plans a l'aire lliure.

El Meteocat informa dels punts de més calor de Catalunya

La zona oest del país tornarà a ser la més assotada per la calor. Ponent, i tota la demarcació de Lleida en general, podran superar els 35 graus. El litoral també viurà un canvi de temperatures, encara que el vent marítim farà que la sensació no sigui tan sufocant.

Durant la jornada d'aquest dimarts s'esperen alguns núvols alts a la majoria de punts de Catalunya. Tot i això, seran testimonials i en cap cas s'espera l'arribada de pluges. De cara a dimecres, el cel s'aclarirà i les temperatures viuran una pujada generalitzada.

Només a la comarca gironina de la Garrotxa podrien generar-se núvols més espessos dimecres a la tarda. Tot i això, les precipitacions brillaran per la seva absència i, igual que a la resta del país, les temperatures pujaran en comparació a altres dies.

Foto d'una dona caminant per la platja amb un para-sol taronja i les xancletes a la mà

Un estiu amb una calor i unes temperatures diferents

A ningú no se li escapa que durant els mesos d'estiu el que toca viure són jornades de calor i altes temperatures. Però la veritat és que en funció de l'any, aquesta estació es viu d'una manera o altra. Un exemple és el retard constant que ha viscut l'arribada de l'estiu aquest 2024.

En aquest sentit, Jorge Rey ha confirmat que els mesos de juliol i agost no seran tan calorosos com s'havia pronosticat. Òbviament, farà calor i les temperatures aniran pujant a mesura que passin les setmanes. Això sí, no ho faran de manera tan aguda com altres anys en què els pics de calor històrics van deixar uns estius de rècord.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: