Una imatge dividida en dues parts: a l'esquerra, una parella camina per la platja sota el sol, ia la dreta una altra parella camina sota la pluja amb un paraigua blau; al centre, un cercle amb una advertència d'alerta.
EL TEMPS

Avís del Meteocat per a les properes hores: 5 comarques, en alerta

La previsió del temps per a aquesta setmana canvia de dinàmica respecte a les anteriors segons la zona del país

El Meteocat ha activat una sèrie d'alertes que arriben amb una dinàmica molt diferent de les últimes setmanes. Fa uns dies aquests avisos eren per tempestes i pluges a gran part de la regió. Ara, la previsió canvia i el mapa es pinta de groc per una altra raó.

La calor ja s'ha començat a notar amb força aquesta setmana. Els termòmetres han pujat de manera considerable i el temps de ple estiu se sent a tot Catalunya. En aquest sentit, des del Meteocat informen que això només ha fet que començar.

Per aquest motiu dijous a la tarda, fins a cinc comarques catalanes estaran en alerta groga per elevades temperatures. Novament, la demarcació de Lleida serà una de les protagonistes de la jornada, amb xifres que poden arribar a fregar els 40 graus.

El Meteocat posa en alerta diferents punts del territori

L´alerta per calor es repartirà per diferents punts de Catalunya. Ponent tornarà a viure un dels episodis més aguts de l'estiu i es desplaçarà la calor fins al Pirineu. Allà, a més, es preveu que hi pugui caure alguna tempesta dijous a la tarda.

Mapa meteorològic de Catalunya mostrant diferents condicions climàtiques a diverses regions, amb símbols de sol, núvols, pluja i tempestes.

Paral·lelament, les comarques més al nord de Girona també viuran una tarda sufocant. Canviant de tendència i deixant enrere la pluja de les darreres setmanes a les comarques més al nord-est del país. Així doncs, les comarques amb alerta groga per calor són:

  • Pla d'Urgell
  • Segrià
  • Garrigues
  • Alt i Baix Empordà

Cal destacar que l'avís és moderat, per la qual cosa no es descarta que els dies vinents la intensitat augmenti de nivell. El Meteocat assegura que a la resta de Catalunya també farà calor, encara que amb xifres molt més controlades.

Les tempestes castigaran el Pirineu

Més enllà de la pujada de les temperatures, el Meteocat ha activat altres avisos que podrien posar en perill les vacances dels més amants de la natura. Concretament, el Pirineu lleidatà registrarà tempestes de diferent intensitat al llarg de dijous a la tarda.

En aquesta ocasió seran sis les comarques amb pluges i tempestes. La Vall d'Aran, el Pallars Sobirà i Jussà, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell i la Noguera tindran una tarda passada per aigua a partir de les 18.00 hores. Els ruixats seran especialment forts al punt més alt de la demarcació, deixant trons i llampecs al seu pas.

Aquesta previsió del Meteocat arriba després que molts es preguntessin què passava amb l'estiu. S'ha endarrerit la seva arribada i, ara que ja és aquí, tampoc no es preveu que sigui el més calorós. Així i tot, no hi ha dubte que la pujada dels termòmetres ja s'ha notat al conjunt del país.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: