Muntatge amb Jorge Rey, un mapa de pluja i emojis

EL TEMPS

Fortes tempestes arriben aquesta setmana a moltes zones d'Espanya: molta precaució

Aquesta setmana deixem enrere l'estiu durant uns dies i ens serà molt útil portar el paraigua a sobres

Ja som a 10 de juny i, encara que l'estiu és molt a prop, aquesta setmana deixarem enrere les temperatures estiuenques dels últims dies. A més, continuarem vivint jornades de fortes tempestes, sobretot en àrees del Mediterrani.

Jorge Rey - Temperaturas más suaves y fuertes tormentas

En la jornada d'avui, per exemple, destaquen les tempestes en àrees del centre peninsular. Descarregaran amb força a Castella-la Manxa i Extremadura, així com a l'interior de Múrcia, el País Valencià i el nord de Catalunya. A més, tindrem màximes de 26 graus a Ciudad Real, 23 a Valladolid o 28 a Palma.

Dimarts, 11 de juny, arribarà una mica d'humitat a zones del nord, però la notícia més destacable tornaran a ser les tempestes. Aquestes descarregaran amb intensitat a Conca, Albacete, Múrcia o a l'interior de València i Alacant. Pel que fa a les temperatures, tindrem 27 graus de màxima a Càceres, 26 a Saragossa o 22 a Lleó.

Mapa amb la previsió de l'AEMET per a Espanya

Les fortes tempestes no abandonen el Mediterrani

Dimecres seguirem parlant de tempestes, que tornaran a ser destacables a gran part del Mediterrani, especialment a València o Albacete. Els xàfecs també seran destacables a l'interior de Lleida, Barcelona i Girona. Pel que fa a les màximes, s'assoliran els 27 graus a Jaén, els 25 a Madrid i Tarragona, i els 20 a Palència.

A partir de dijous arribarà un nou front, que entrarà per Galícia a darrera hora del dia. Això sí, parlarem d'una jornada força més tranquil·la, encara que augmentarà la nuvolositat i el vent en àrees del nord-oest peninsular. A més, encara que ja no s'esperen fortes tempestes a la zona del Llevant, hi haurà presència de nuvolositat i humitat. Les màximes seran de 33 graus a Còrdova, de 25 a Terol i de 27 a Zamora.

Ja a la jornada de divendres, 14 de juny, el front es deixarà sentir de forma més clara, amb pluges copioses al nord. També esperem la possibilitat que es puguin desenvolupar tempestes al Sistema Bètic. Les temperatures ascendiran, amb màximes de 33 graus a Granada, 30 a Toledo, 28 a Sòria o 23 a Oviedo.

Mapa amb la previsió setmanal de pluges a Espanya

Durant la jornada de dissabte es podran registrar pluges febles al Cantàbric, així com als Pirineus i a Catalunya (especialment a l'interior de Girona i Barcelona). Les temperatures no canviaran gaire, amb 31 graus a Múrcia, 29 a Mèrida, 30 a Lleida o 21 a Lleó.

Finalment, diumenge serà un dia marcat per l'augment de la nuvolositat de nou a Galícia o Astúries. Tot això per l'arribada d'un nou front que, durant aquesta jornada, ja deixarà algunes pluges a la zona oest de Galícia. Pel que fa a les màximes, parlarem de 34 graus a Còrdova, 28 a Madrid, 24 a Barcelona, 27 a Palència o 21 a Lugo.

En definitiva, aquesta setmana caldrà anar amb compte sobretot amb les fortes tempestes a zones d'Albacete, Múrcia, València o Conca. Com sempre, fins d'aquí a set dies. Gràcies! Feliç Setmana!

Segueix ara mateix Jorge Rey a les seves xarxes socials i assabenta't abans que ningú de les seves previsions del temps: Instagram, Facebook o X (Twitter)!

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: