Muntatge de fotos de gent passejant pel carrer un dia plujós amb el paraigua obert i, al costat, emojis de pluja i perill amb el logo de Meteocat

EL TEMPS

Meteocat llança un nou avís per pluges fortes per a aquest cap de setmana a Catalunya

Les pluges seran protagonistes aquest proper diumenge, portant amb si inestabilitat meteorològica

Meteocat ha emès el seu pronòstic del temps per a aquest cap de setmana. Les pluges seran protagonistes aquest proper diumenge , portant amb si inestabilitat meteorològica. A mesura que avancin les hores, diverses comarques catalanes estaran en alerta per tempestes i possible calamarsa.

El dissabte a la tarda, la nuvolositat disminuirà de sud a nord, deixant el cel velat per núvols alts. A partir del migdia, predominarà un ambient assolellat, amb núvols al vessant nord del Pirineu.

Al final del dia, núvols provinents de l'oest cobriran el terç occidental. També s'esperen intervals de núvols baixos a la Costa Brava fins a mig matí i a la meitat sud del litoral i prelitoral al final del dia.

A partir de la tarda, es preveuen ruixats aïllats al vessant nord del Pirineu i, al final del dia, a l'extrem oest. Aquests ruixats seran entre febles i moderats, amb possibilitat d'intensitat forta al Pirineu, acompanyats de tempesta i localment calamarsa.

A més, la precipitació estarà acompanyada de fang. La quantitat de precipitació acumulada serà generalment escassa, encara que localment podria ser abundant al terç occidental.

Imatge de dues persones sota un paraigua enmig de Via Laietana, a Barcelona

Meteocat alerta d'un avís taronja per pluges diumenge

Diumenge, el cel estarà entre parcialment i molt ennuvolat, amb intervals de cel cobert. A Ponent i el terç sud s'obriran clarianes a partir del migdia. Fins a mig matí s'esperen ruixats en qualsevol punt, avançant de sud a nord, especialment a la meitat oest i més dispersos a la meitat est.

A partir de llavors, es preveuen ruixats, sobretot al migdia, a la meitat nord i est, encara que també hi haurà xàfecs aïllats al prelitoral i litoral central. Al final del dia, la precipitació disminuirà.

Aquests ruixats seran d'intensitat entre feble i moderada, més intensos entre mig matí i mitja tarda, amb probabilitat de ser forts a la zona avisada. Estaran acompanyats sovint de tempesta i localment de calamarsa i pedra. La precipitació acumulada serà fins a 50 mm al nord-est i terç nord, i menor a la resta del país.

La temperatura mínima baixarà lleugerament, encara que al litoral sud serà similar. A dins, la mínima es registrarà al final del dia. La temperatura màxima disminuirà notablement en general, excepte a la meitat sud del litoral i prelitoral, on serà similarment o lleugerament més baixa.

Aquest cap de setmana es presenten condicions meteorològiques variables, amb possibilitat de pluges i tempestes, especialment diumenge. Meteocat recomana mantenir-se informats i prendre precaucions davant de possibles canvis bruscos en el clima.

➡️ El Temps

Més notícies: