Fotomuntatge amb una imatge de fons d'un cotxe i al capdavant dos emojis de pluja i tempesta i un altre d'alerta
EL TEMPS

Empitjoren els avisos a Catalunya per les pròximes hores: 'Fortes pluges i tempestes'

Més d'una desena de comarques registraran nivells d'aigua alts després de l'actualització de les alertes

Les tempestes a Catalunya no només faran acte de presència durant aquesta setmana, sinó que n'han intensificat la intensitat. Així ho ha confirmat el Meteocat després d'elevar l'alerta per pluges les pròximes hores.

Concretament, s'espera que, a partir de les 14:00 i fins a les 20:00 d'aquest dijous, siguin diverses les comarques en alerta. Ni més ni menys que 13, quan ahir dimecres s'esperaven tempestes intenses en només 8.

Les tempestes cauran amb força a diversos punts de Catalunya

Així doncs, les comarques que es troben en alerta groga per tempestes són l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès, la Selva, el Pla de l'Estany, el Lluçanès, el Berguedà, la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Solsonès, el Baix Penedès, l'Alt Camp, el Baix Camp i Tarragonès.

Previsió meteorològica del Meteocat per dijous, 30 de maig, a la tarda en català

Tot i que en aquestes comarques la previsió per fortes pluges està activa, s'espera que en tres el temporal caigui amb més força. Es tracta del Ripollès, la Selva, i la Garrotxa. En aquest sentit, el Meteocat preveu la caiguda de 20 mm d'aigua per cada mitja hora.

Una previsió semblant per als pròxims dies

Amb aquest anunci es confirma que les tempestes a Catalunya encara no han passat. De fet, les pròximes hores la seva presència serà més aguda encara. L'escenari no canviarà gaire de cara a demà divendres.

Tot i que sí que baixarà la intensitat i a primera hora del matí es podrà veure el sol. Encara que a la tarda tornarà a cobrir-se el cel.

La zona nord-est del país continuarà sent la més perjudicada, amb alertes per intensitat de pluja a les comarques de la Garrotxa, el Ripollès i Osona. Dissabte es registrarà una tendència semblant. En aquesta jornada contrastarà l'ambient assolellat a la majoria del país durant les primeres hores del dia.

Serà després del migdia quan, de nou, les alertes empitjorin. Un altre cop, fins a deu de les comarques més centrals de Girona veuran caure l'aigua amb força i virulència.

Un descens de les temperatures

Tot i que queda menys d'un mes per donar-li la benvinguda a l'estiu, els termòmetres semblen no adonar-se'n del tot. I és que, amb l'arribada de noves pluges i tempestes, les temperatures també manifestaran un lleu descens. Per això, l'ambient serà més fresc del que és habitual a la majoria de localitats on la pluja serà la protagonista.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: