Un cotxe circula sobre una carreteara mullada, i al cercle, gent amb paraigua
EL TEMPS

Avís d'última hora del Meteocat: perill màxim per pluges torrencials

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat alertes vermelles a diverses zones del territori català

Actualització 29/06/2024 11.00 hores

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha actualitzat l'avís de la situació meteorològica de perill i ha desactivat les alertes vermelles. Tot i això, encara manté alertes taronges i grogues en diversos punts de Catalunya.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha alertat d'un cap de setmana passat per aigua, amb pluges de diverses intensitats disperses per la regió. Aquest escenari inusual per al juny acomiadarà un mes atípic en termes climàtics.

Així, ha anunciat un patró de pluges que travessarà de sud a nord tot el territori català. Afectant especialment les comarques de Tarragona, la majoria de Lleida i el sud de Barcelona. 

En aquest sentit, el Meteocat acaba de fer un avís d'última hora. I és que ha activat alertes vermelles a diversos punts de Catalunya. Això vol dir que la situació de perill per temps violent és la més alta establerta per l'organisme.

Avís d'última hora de Meteocat: alertes vermelles

Aquest dissabte, mig país s'ha despertat amb el cel encapotat i amb pluges de diferent intensitat. Concretament, la pitjor previsió s'espera a les comarques de Tarragona i la part de la demarcació de Barcelona. Així, el Meteocat ha activat les alertes de perill màxim.

Es preveu que aquestes precipitacions puguin superar els 20 litres per metre quadrat en només 30 minuts, cosa que indica un alt risc d'episodis intensos. A més, s'anticipen condicions meteorològiques severes amb possibles pedregades i ràfegues de vent fortes.

Es preveu que les comarques més afectades seran la Conca del Barberà i l'Alt Camp. Al Baix Camp i al Tarragonès, també hi ha la possibilitat de formació de mànigues marines, fenomen associat a condicions atmosfèriques turbulentes sobre el mar.

A més, pel que fa a les temperatures, seran més baixes del que és habitual en aquesta època de l'any. Especialment a la meitat oest. "Al quadrant nord-oest baixarà de forma notable", assegura el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Muntatge amb un cotxe travessant un toll d'aigua i diversos emojis de pluja i trons

Demanen precaució per temps violent

Es recomana que la població estigui atenta a les actualitzacions meteorològiques. A més de seguir les indicacions de seguretat emeses per les autoritats locals per minimitzar riscos davant d'aquestes condicions adverses previstes per a les pròximes hores.

En aquest sentit, s'aconsella precaució a carreteres i activitats a l'aire lliure a causa de les condicions adverses en algunes àrees, amb un seguiment recomanat de les actualitzacions meteorològiques locals per ajustar els plans segons l'evolució del temps.

➡️ El Temps

Més notícies: