Imatge de fons d'un camp verd amb el sol sortint i un arc de Sant Martí i una altra imatge de Jorge Rey en primer pla, a més d'algunes emoticones de pluja i d'un termòmetre amb un sol

EL TEMPS

Abril arriba amb un ascens brusc de temperatures però amb pluges a diverses zones

Aquesta primera setmana d'abril ens endinsem de ple a la primavera amb una pujada significativa de les temperatures

Deixem enrere una Setmana Santa passada per aigua. Les pluges han estat presents fins i tot durant les processons. Al mateix temps, aquestes borrasques ens han portat aire fred, possibilitant les nevades a cotes altes i mitjanes fins i tot.

Jorge Rey - Semana típicamente primaveral

No et perdis cap previsió del temps de Jorge Rey i subscriu-te ja al seu canal a YouTube aquí!

Aquest temps de pluges i forts vents ens ha deixat un clar ascens dels embassaments a Espanya. Tot i que en llocs com Barcelona continuen necessitant la caiguda de molts litres.

S'imposa l'anticicló: temperatures més altes, però encara hi haurà pluges

Com hem dit anteriorment, aquesta setmana pugen els mercuris. Les borrasques no s'endinsaran tant al nostre país, encara que alguns fronts podran arribar a la península.

Mapa de l'AEMET amb la previsió del temps per aquest dimarts 2 d'abril
Aquest dimarts es poden donar pluges a alguns punts d'Espanya | AEMET

Aquests provocaran pluges i tempestes entre dilluns i dimecres a la meitat oest del país, destacant la zona nord-oest, com Galícia. De fet, no només durant aquests dies, sinó també durant tota la setmana, l'àrea gallega podrà rebre gairebé de manera contínua l'arribada d'inestabilitat des de l'Oceà Atlàntic.

Mapa de l'AEMET amb la previsió del temps per dimecres 3 d'abril de 2024
Dimecres pugen les temperatures encara que el temps serà inestable en algunes zones | AEMET

A més, dissabte arribarà un front que, si tot segueix així, podrà afectar gran part de la península, exceptuant el Llevant. Tindrem pluges i tempestes que, principalment, castigarien el nord i nord-oest peninsular.

Les temperatures ascendiran a valors de 15-20 graus al nord i de 20-25 graus al sud, podent fins i tot assolir els 30 graus al sud-est, per exemple, a Múrcia. Però això serà a partir de dimecres i, sobretot, dijous, quan l'anticicló s'establirà més sobre el nostre territori. Per tant, aquest dimarts continuarem amb valors més frescos.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimecres 3Dijous 4
MadridMàx. 18
Mín. 10
Màx. 20
Mín. 5
BarcelonaMàx. 20
Mín. 12
Màx. 21
Mín. 11
ValènciaMàx. 25
Mín. 13
Màx. 25
Mín. 11
SevillaMàx. 22
Mín. 11
Màx. 26
Mín. 9
SaragossaMàx. 22
Mín. 11
Màx. 24
Mín. 10
BilbaoMàx. 24
Mín. 13
Màx. 26
Mín. 14
Palma de MallorcaMàx. 24
Mín. 12
Màx. 21
Mín. 12
La CorunyaMàx. 19
Mín. 14
Màx. 19
Mín. 14
BurgosMàx. 15
Mín. 7
Màx. 19
Mín. 5
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 24
Mín. 18
Màx. 23
Mín. 18

En resum...

Arriba una setmana amb temperatures primaverals, sobretot a partir de dimecres. A més, serà una setmana en què podran arribar a veure's algunes tempestes, sobretot en àrees del nord i oest, destacant la zona nord-oest, és a dir, la zona de Galícia.

A la següent imatge poden veure com l'Oceà Atlàntic estarà sota la influència de les baixes pressions (en color blau), és a dir, borrasques. Alhora, veiem com Espanya i Europa se sotmeten a l'arribada de les altes pressions (en color vermell).

Mapa amb les pressions properes a Espanya per a la setmana de l'1 al 7 d'abril de 2024
Mapa de la pressió atmosfèrica pel 5 d'abril de 2024 | Meteociel.fr

Segueix Jorge Rey a les seves principals xarxes socials per no perdre't cap previsió del temps: Instagram, Facebook o X (Twitter)!

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: