Muntatge amb Jorge Rey i una màquina llevaneu en una carretera nevada

EL TEMPS

Alerta pel risc de nevades i l'arribada d'un altre temporal a Espanya

Aquesta setmana començarem a sentir els efectes d'un temporal que ens deixarà un descens important de la cota de neu

Estem patint els efectes d'una borrasca que deixa al seu pas avisos grocs i taronges. Els forts vents, les pluges intenses al Cantàbric i les fortes nevades són tan sols alguns exemples que demostren que l'hivern ha tornat amb tota la seva força.

Aquest dilluns, les precipitacions seran especialment intenses al Cantàbric. També esperem un descens de la cota de neu a la tarda, especialment a partir de les sis o les set.

Jorge Rey - Llegan 2 temporales esta misma semana

No et perdis cap previsió del temps de Jorge Rey i subscriu-te ja al seu canal a YouTube aquí!

Gràcies a això, a punts de Castella i Lleó i de Navarra, on s'esperen precipitacions durant la nit, podrien veure nevar amb certa intensitat. Les temperatures es mantindran fresques, especialment al Sistema Ibèric, amb màximes, per exemple, d'uns 4 graus a Sòria.

Tenim una setmana plenament hivernal per davant

Dimarts 27, per tant, començarà amb aquestes nevades que fins i tot afectaran ciutats com Burgos, Sòria, Segòvia o Àvila. També hi ha possibilitat de veure nevar a ciutats com Pamplona, així com nevades a tots els sistemes muntanyosos peninsulars. A més, seguiran les fortes pluges pel País Basc i Navarra, amb temperatures semblants a les de dilluns (les mínimes s'acostaran molt als 0 graus per Castella i Lleó).

Mapa del temps a Espanya el 27 de febrer
Previsió de l'AEMET per dimarts al migdia | AEMET

Dimecres 28 es manté encara una mica d'humitat al Cantàbric i al Sistema Ibèric, però sense gaire importància. Ens acomiadem del temporal. Les temperatures començaran a pujar de nou amb, màximes de 10 graus a Valladolid, 15 a Còrdova o 19 a València.

Mapa del temps a Espanya el 28 de febrer
Dimecres la inestabilitat no desapareixerà, però els termòmetres es recuperaran una mica | AEMET

Dijous 29 es mantindran termòmetres similars a dimecres, amb l'excepció d'algunes zones on puguin notar un ascens de diversos graus. A més, el nord seguirà amb aquesta retenció de nuvolositat i pluges febles, encara que a la tarda, amb una nova borrasca, rebrà precipitacions més persistents i intenses.

Previsió de l'AEMET per dijous, 29 de febrer
Previsió de l'AEMET per dijous, 29 de febrer | AEMET

El divendres 1 entra de ple el front, deixant pluges a la zona centre i del Mediterrani, però sense gaire importància. Les temperatures baixaran diversos graus per això. Caldrà esperar al dissabte, 2 de març, per notar un canvi brusc.

Mapa de símbols de l'AEMET amb la previsió del temps de divendres, 1 de març
Previsió de l'AEMET per divendres, 1 de març de 2024 | AEMET

Una borrasca s'endinsarà la península, provocant un descens de les temperatures de diversos graus (màximes de 2 o 3 graus a ciutats com Sòria o Lleó). Esperem precipitacions per tota la zona nord i oest, i fins i tot amb certa intensitat. A més, durant la nit de dissabte a diumenge esperem nevades a cotes mitjanes a Castella i Lleó i zones del Sistema Ibèrica, amb la possibilitat de veure neu a ciutats com Conca.

Mapa amb la possible acumulació de neu a Espanya durant tota aquesta setmana
Les possibles acumulacions de neu durant tota aquesta setmana a Espanya | Meteored

Per fi podrien arribar pluges importants a Catalunya el cap de setmana

El diumenge 3 esperem que aquesta inestabilitat arribi a tota la resta de la península, és a dir, a la zona del Llevant, fins i tot amb certa intensitat a la costa catalana. Les temperatures seguiran a la mateixa línia que dissabte, mercuris frescos i fins i tot freds a l'interior peninsular.

En definitiva, Espanya patirà aquesta setmana els efectes de diversos temporals hivernals, que ens deixen les precipitacions més destacables a la zona del Cantàbric. També algunes nevades, encara que sense gaires centímetres a zones baixes i, a més, molt fortes ratxes de vent.

Mapa amb les possibles acumulacions de pluja aquesta setmana a Espanya
Les possibles acumulacions de pluja durant tota aquesta setmana a la Península i les Canàries | Meteored

Les Illes Canàries es queden al marge de tots aquests canvis, encara que patiran l'arribada d'alguns xàfecs i pluges febles associades a aquests fronts, però sense gaire importància. Després sembla que l'anticicló tornarà a agafar força, però aquí no es quedarà la cosa. De moment, gràcies i fins d'aquí a una setmana!

Segueix Jorge Rey a les seves principals xarxes socials per no perdre't cap previsió del temps: Instagram , Facebook o X (Twitter) !