Fotomuntatge de Francesc Mauri amb fons d'un cotxe amb pluja

EL TEMPS

Francesc Mauri avisa: 4 comarques on plourà més aquest cap de setmana

El meteoròleg de TV3 ha assenyalat a quins punts s'espera pluja i neu aquest pròxim dissabte i diumenge

Arriba un canvi de temps. Així ho ha definit Francesc Mauri, meteoròleg de TV3. Aquest cap de setmana donarà inici a uns dies de pluges i nevades en algunes comarques de Catalunya.

Després d'unes setmanes amb temperatures més properes a la primavera, sembla que el fred hivernal ha tornat. Una situació que es preveu que pugui allargar-se de cara a la setmana que ve.

Aquest canvi de temps podria deixar algunes precipitacions i nevades destacables en certs punts, especialment al Pirineu, durant aquest pròxim dissabte i diumenge.

Francesc Mauri avisa que la pluja seguirà aquest cap de setmana

Francesc Mauri ha alertat d'un canvi de temps imminent aquest cap de setmana. "Arriba un canvi. Fa molt de temps que desitgem això", ha assegurat Francesc Mauri al seu podcast MeteoMauri a Catalunya Ràdio.

Aquest dissabte i diumenge, es viurà un episodi de fred i de precipitacions, amb nevades a algunes zones puntuals. Especialment, la pluja es farà més present a la província de Girona, sobretot a l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Pla de l'Estany i el Gironès.

La pluja també es deixarà veure a les comarques del Maresme, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Bages, el Lluçanès o el Moianès.

Captura del mapa amb la previsió del Meteocat per al dissabte, 24 de febrer
Previsió del Meteocat per aquest dissabte, 24 de febrer | Meteocat

Tot i això, Francesc Mauri ha confirmat aquest divendres que els xàfecs no seran tan abundants. "Desgraciadament no us portem la pluja ni general ni generosa que necessitem".

A zones del Pirineu i Prepirineu, com en alguns punts de la Vall d'Aran, Ripollès, Garrotxa, Cerdanya, Berguedà, Osona i Selva, aquesta pluja podria caure en forma de neu.

Tot i que Francesc Mauri ha advertit que seria de forma "irregular". I que, a més, "no nevarà a tot el Pirineu i no serà tota l'estona". La cota de neu se situarà al voltant dels 800 i 1.000 metres.

Captura del mapa amb la previsió del Meteocat per al diumenge, 25 de febrer
Previsió del Meteocat per aquest diumenge, 25 de febrer | Meteocat

També, durant el diumenge, s'esperen pluges febles, encara que persistents. Sobretot a la meitat oest, al Montsià, la Terra Alta, el Priorat, el Segrià, la Noguera, la Segarra, el Solsonès, la Conca de Barberà i l'Anoia.

Cap de setmana de fred, pluja i vent

A partir del migdia de dissabte, creixeran alguns núvols a zones del litoral i el prelitoral central, i també a la Catalunya central. A la resta del territori, però, Francesc Mauri ha assegurat que predominaran els cels serens o amb pocs núvols.

Seria durant el diumenge que començarien a aparèixer alguns episodis de precipitacions en alguns punts, que podrien dispersar-se per tot el territori a partir de la tarda-nit. En aquest dia, també s'intensificaran les ventades, especialment al centre i al sud.

Captura del Meteored amb la previsió de pluja acumulada per al diumenge, 25 de febrer
Previsió de la pluja acumulada el diumenge, 25 de febrer | Meteored

Francesc Mauri, però, ha assegurat que aquest canvi de temps es mantindria de cara a la setmana que ve. Mentre que, dilluns i dimarts les temperatures tornarien a pujar, la resta de setmana els termòmetres marcaran temperatures baixes, d'acord amb l'època de l'any en què estem.

Tot i això, encara no arriben les pluges abundants, tan anhelades a causa del moment d'extrema sequera que viu Catalunya. I és que, segons el meteoròleg, de moment no s'esperen canvis a curt termini en aquest sentit.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: