Tres nois caminen per un passeig amb poca roba, i al cercle, una dona refrescant-se en una font
EL TEMPS

L'AEMET llança un avís urgent per un canvi imminent a Espanya: 'Comença'

L'AEMET anuncia l'arribada de molta calor a Espanya, amb termòmetres que assoliran els 35º C en algunes zones

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) anuncia novetats pel que fa al temps per als pròxims dies. "Comença un ascens de les temperatures", avisen els meteoròlegs. I és que, de cara al cap de setmana, s'espera un ambient pràcticament estiuenc en algunes zones del país.

Se "superaran els 32 o els 34 ºC" en punts de l'est i del sud de la Península, i fins i tot els 35º C a la zona del Guadalquivir. Pel que fa a les nits, la previsió és que també n'hi hagi "tropicals", en les quals no es baixarà dels 20º C.

L'AEMET detalla que els termòmetres aniran pujant a mesura que passin les jornades. Al llarg d'aquest dimecres hi haurà increments tèrmics a la meitat sud peninsular, sobretot a la costa atlàntica d'Andalusia. Ja de cara dijous, aquests ascensos seran més generalitzats.

Les màximes repuntaran a gairebé tot el país, excepte al Cantàbric i al Mediterrani. Es passarà dels 25º C a Extremadura, Castella-la Manxa, Múrcia, Andalusia, País Valencià i a les Illes Balears.

A partir de divendres es mantindrà aquesta pujada tèrmica generalitzada, que es prolongarà almenys fins diumenge. Aquest increment de les temperatures està motivat per una dorsal que s'instal·larà a sobre d'Espanya i aportarà més estabilitat.

Mapa del temps a Espanya el 25 de maig

L'AEMET assenyala els llocs on farà més calor

L'AEMET assenyala que el dia més calorós de la setmana serà diumenge. A la major part del país es fregaran els 30º C, conformant-se amb 25º C a Catalunya i al País Valencià. Amb tot a Galícia, el Cantàbric, el nord de Castella i Lleó i Navarra es quedaran una mica més curts.

A capitals andaluses com Sevilla o Còrdova arribaran el cap de setmana als 35º C. Per la seva banda a Ciudad Real o Badajoz els termòmetres s'elevaran fins als 33º C.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDissabteDiumenge
MadridMàx. 28
Mín. 14
Màx. 31
Mín. 13
BarcelonaMàx. 22
Mín. 15
Màx. 24
Mín. 16
ValènciaMàx. 24
Mín. 16
Màx. 26
Mín. 16
SevillaMàx. 34
Mín. 15
Màx. 35
Mín. 18
SaragossaMàx. 30
Mín. 13
Màx. 33
Mín. 15
BilbaoMàx. 27
Mín. 9
Màx. 20
Mín. 12
Palma de MallorcaMàx. 26
Mín. 15
Màx. 27
Mín. 16
La CorunyaMàx. 21
Mín. 13
Màx. 18
Mín. 14
BurgosMàx. 24
Mín. 7
Màx. 24
Mín. 9
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 23
Mín. 18
Màx. 24
Mín. 18

Des de l'AEMET parlen de certa incertesa, amb la possibilitat que les temperatures finalment no siguin tan altes. En qualsevol cas, el que és segur és que durant el cap de setmana s'espera un temps calorós a gairebé tot el país. Una situació que es mantindria durant la setmana vinent.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: