Muntatge d´un passeig de Barcelona amb persones passejant, un termòmetre amb una fletxa cap amunt i un sol
EL TEMPS

Avisen d'un canvi radical de temps a Catalunya en els pròxims dies: on es notarà més?

El bon temps s'imposarà clarament a partir de la setmana vinent a Catalunya, amb màximes en ascens i sense tanta pluja

El Meteocat ha confirmat un clar canvi de tendència amb el temps a Catalunya en els pròxims dies. Després de la inestabilitat de les últimes jornades, per davant tenim una situació molt més tranquil·la. I també molt més primaveral, ja que les temperatures pujaran i se situaran per sobre de la mitjana.

El concret, segons el Meteocat, els termòmetres estaran fins a tres graus per sobre del que és habitual en aquesta època. A aquesta situació se li sumarà, a més, la clara disminució de les precipitacions a gran part de Catalunya.

De fet, els meteoròlegs apunten que les precipitacions estaran "lleugerament" per sota de la mitjana. Això no vol dir que no es pugui escapar algun ruixat, encara que no seria massa rellevant.

Una setmana amb temperatures agradables i inestabilitat a Catalunya

Aquest temps contrasta amb aquesta setmana, marcada per una situació molt més inestable a Catalunya. Aquests dies les temperatures se situen entre un i tres graus per sota de la mitjana climàtica. Això sí que resulten força agradables.

El que no ens falten són les pluges, almenys a la gran majoria de zones. De fet, les precipitacions se situen un 60% per sobre de la mitjana del mes de maig. Tot això ha evitat que guardem la roba d'hivern a l'armari, encara que la setmana que ve sembla que direm adeu a la màniga llarga.

Està bé recordar que en uns quants dies ens plantarem al mes de juny, de manera que l'estiu és a tocar. I si bé no està prevista, per ara, cap onada de calor, no és descartable que n'arribi alguna en les pròximes setmanes.

Una altra jornada de pluges a la tarda

De moment, la previsió per a aquest dimecres segueix la mateixa tònica dels darrers dies. S'esperen ruixats i tempestes a la tarda, especialment a les comarques de Girona i el sud de Tarragona. Caldrà vigilar amb atenció especial el Ripollès, l'Alt Empordà, la Garrotxa, el Pla de l'Estany i el Gironès, que és on més ha plogut en les últimes hores.

Mapa de precipitacions i sol del Meteocat per dimecres a la tarda

Dijous el temps seguirà la mateixa dinàmica, amb tempestes que començaran a aparèixer a la tarda als principals sistemes muntanyosos. El Meteocat també preveu un temps molt similar per a la resta de dies, encara que és cert que la inestabilitat anirà a menys amb el pas de les jornades.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: