Persona amb paraigua sota la pluja amb un gràfic de pronòstic del temps i signes d'interrogació.
EL TEMPS

El Meteocat avisa: les zones de Catalunya on plourà durant les pròximes hores

La pluja continuarà caient en algunes zones del territori, encara que la tendència canviarà al llarg de la setmana

Les pluges encara no s'han acomiadat de Catalunya, així que durant les pròximes hores alguns punts del país tornaran a estar passats per aigua. El mes de juliol ja és aquí i la primera setmana ha arribat amb una previsió poc habitual per a l'època.

Després dels forts xàfecs registrats durant dilluns, el Meteocat ha avisat que les pluges tornaran a fer acte de presència. En aquesta ocasió, les precipitacions estaran molt més localitzades a comarques de Girona i Barcelona. Per tant, la resta de la regió registrarà una climatologia més favorable.

El Meteocat avisa: les pluges encara no han acabat

Concretament, s'espera que aquest dimarts a la tarda pugui ploure a tres comarques de Catalunya. La Garrotxa, la Selva i el Berguedà seran les tres zones del quadrant nord-est on podria caure aigua. Ara bé, a la Garrotxa i, fins i tot, en algun punt del Ripollès és on més probabilitats hi ha que caiguin xàfecs més notables.

A la resta de comarques, els núvols s'alternaran amb el sol i s'espera que, en cas que plogui, sigui residual. Amb aquesta previsió es confirma que la inestabilitat a Catalunya s‟ha reduït de forma considerable. Sobretot després d'haver travessat un dilluns amb alertes grogues i taronges per fortes tempestes a gran part del territori.

Imatge d'un carrer mentre plou amb persones corrent, altres amb paraigües i un cotxe circulant

Una setmana calmada a Catalunya

El temps d'aquesta setmana es presenta més tranquil i estable al conjunt de Catalunya. El Meteocat ha anunciat que les pluges se centraran en el quadrant nord-est, i per això a la resta del país l'ambient serà assolellat. Pel que fa a les temperatures, també s'espera que siguin molt més tranquil·les que a inicis de setmana.

En aquest sentit, la previsió és que les màximes vagin en ascens i que es comenci a sentir que el ple estiu ja és aquí. Sí que es podrien registrar algunes pluges al Maresme aquest dimecres que ve al matí. Tot i això, acabaran desapareixent a mesura que avanci el dia.

Muntatge d'una parella caminant sota la pluja amb un paraigua blau, la silueta de Catalunya, un termòmetre amb una fletxa cap avall i uns núvols amb gotes

Unes pluges que acompanyen tot el país

Catalunya no és l'única comunitat on l'estiu es resisteix. De fet, a la resta d'Espanya també s'han registrat diversos fronts i xàfecs que fa dies que deixen unes jornades passades per aigua.

Tot i això, tot apunta que l'estabilitat farà acte de presència de forma més seguida a partir de dijous. Especialment a Catalunya, on el Meteocat no preveu més que alguns núvols al Ripollès, però sense previsió de pluja fins ara.

Així, doncs, l'escenari es mostra favorable i aviat arribarà el moment de començar a viure l'estiu com es mereix. Sigui a la platja o a la muntanya. Però lluny dels paraigües i les jaquetes que ajudin a mitigar les fresques i estranyes temperatures baixes d'inicis de juliol.

➡️ El Temps

Més notícies: