Muntatge amb diverses persones pel carrer en un dia de calor
EL TEMPS

L'AEMET alerta d'una 'excepcional' massa d'aire africà a Catalunya: calor inèdita

L'AEMET anuncia un temps típicament estiuenc, amb capitals de província i arriba als 30ºC el cap de setmana

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha advertit de l'entrada d'una massa d'aire africà càlid i sec a la península. Al seu pas pel nostre país deixarà temperatures excepcionalment altes, amb registres poc habituals per a aquesta època de l'any. De fet, recalquen que seran valors propis de "final de juny".

Aquesta variació tèrmica es començarà a notar a partir de dimecres a les Illes Canàries. Per la seva banda, a Catalunya i a la resta del país haurem d'esperar fins dijous.

L'AEMET posa el focus sobretot al cap de setmana. Entre el dissabte i el diumenge s'assolirà el pic màxim, amb anomalies entre +5ºC i +12ºC, apunten en una publicació a la xarxa social X .

Tuit de l'AEMET detallant canvis de temperatures

Així seran les temperatures dels pròxims dies

L'AEMET preveu un augment important dels termòmetres a partir de l'11 d'abril. Durant aquesta jornada, les màximes pujaran a gairebé tot el país, amb excepció de les Balears i punts de la costa del Mediterrani. La pujada serà més pronunciada a les Canàries i zones del terç nord peninsular.

Mapa del temps a Espanya el 10 d'abril

A l'arxipèlag canari ja començaran a notar aquest repunt de les temperatures des de dimecres, on s'arribaran a assolir els 30-32ºC. Sobretot a vessants sud i oest de Gran Canaria, i punts de l'interior de Lanzarote i Fuerteventura.

Mapa del temps a Espanya l'11 d'abril

Durant el dijous, aquesta situació s'estendrà també a la resta d'illes. La presència d'aquesta massa d'aire càlida juntament amb la insolació i els vents intensos provocaran que les màximes superin els 30ºC de forma general.

No es descarta superar els 34ºC a l'interior i sud de Lanzarote i Fuerteventura, meitat sud de Gran Canaria, sud i nord-est de Tenerife, La Gomera i El Hierro. Aquesta situació és probable que es mantingui com a mínim fins diumenge, amb la previsió que a partir de dilluns vinent hi hagi una caiguda significativa.

Mapa del temps a Espanya el 12 d'abril

El divendres, l'AEMET manté el bon temps generalitzat a tot el país, que s'estendrà al llarg del cap de setmana. Les màximes pujaran a la meitat nord, Comunitat Valenciana i Balears. Hi haurà un descens a l'oest d'Andalusia i a les illes orientals de les Canàries.

Mapa del temps a Espanya el 13 d'abril

Un temple plenament estival durant uns dies

El temps que ens espera durant el cap de setmana serà molt semblant al que hi ha en el començament de l'estiu, segons l'AEMET. Al seu pronòstic per dissabte l'organisme també insisteix en què tindrem estabilitat meteorològica.

Els termòmetres pujaran moderadament a la meitat oriental peninsular i Balears, i lleugerament a la meitat occidental. A les Canàries s'esperen uns valors especialment elevats per a l'època.

Mapa del temps a Espanya el 14 d'abril

Pel que fa al diumenge, les previsions de l'AEMET contemplen un descens tèrmic al terç nord i als Pirineus. A la resta de la Península i les Balears es produirà una lleugera pujada, mentre que a les Canàries no s'esperen grans canvis. El mercuri seguirà per sobre del que és habitual per a aquesta època.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDissabteDiumenge
MadridMàx. 28
Mín. 10
Màx. 29
Mín. 12
BarcelonaMàx. 25
Mín. 14
Màx. 26
Mín. 15
ValènciaMàx. 28
Mín. 12
Màx. 27
Mín. 14
SevillaMàx. 28
Mín. 11
Màx. 29
Mín. 13
SaragossaMàx. 31
Mín. 11
Màx. 32
Mín. 14
BilbaoMàx. 26
Mín. 12
Màx. 28
Mín. 11
Palma de MallorcaMàx. 27
Mín. 12
Màx. 26
Mín. 14
La CorunyaMàx. 18
Mín. 12
Màx. 18
Mín. 11
BurgosMàx. 26
Mín. 7
Màx. 26
Mín. 8
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 26
Mín. 19
Màx. 28
Mín. 20

A Lleida, Badajoz, Saragossa, Terol, Logronyo o Múrcia, rondaran els 30ºC. A punts del nord, com Sant Sebastià o la Corunya, tindran un ambient més agradable, amb valors al voltant dels 20ºC.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: