Muntatge de fotos d´un eclipsi solar i, al costat, una dona amb rostre pensatiu
EL TEMPS

Eclipsi Solar del 8 d'abril: des d'on es pot veure a Espanya i a quina hora

A les Illes Canàries i a Galícia es podrà veure l'Eclipsi Solar entre les 20 i les 21 hores, però només de manera parcial

Aquest dilluns, 8 d'abril, tindrà lloc un increïble espectacle visual que enfosqueix el cel durant uns segons a plena llum del dia. Es tracta d'un eclipsi solar i es podrà gaudir bé des de tres països: Estats Units, Canadà i Mèxic.

Tot i això, des d'Europa, i a Espanya, més concretament, també es podrà veure mínimament, però només a les Illes Canàries i a Galícia. L'eclipsi solar serà visible en aquestes dues comunitats espanyoles, però amb una intensitat una mica reduïda.

Serà a la Corunya i a Tenerife on s'espera poder veure una mica d'aquest eclipsi, encara que la seva visibilitat serà propera a un 5%, únicament. A més, aquest eclipsi solar tindrà una durada molt curta, només 10 minuts, i tenint en compte que a aquesta hora hi ha poca llum del sol, l'experiència es complica encara més.

Eclipsi en què el planeta tapa el sol per complet

L'eclipsi solar coincideix amb el capvespre a Espanya

L'eclipsi solar coincideix amb el capvespre a les dues comunitats, per la qual cosa serà primordial que hi hagi una bona visibilitat del cel. A la Corunya, l'eclipsi començarà a les 21.02 i acabarà a les 21.11, mentre que la posta de sol és a les 21.09. A Tenerife, l'inici de l'eclipsi es donarà a les 20.17 i el final a les 20.33, i de la mateixa manera, la posada es donarà a les 20.27, hora local.

Encara que els minuts són or en aquestes circumstàncies, la veritat és que de poc serveixen si les condicions meteorològiques no acompanyen.

En el cas de les Canàries, aquestes seran força òptimes, amb temperatures suaus, d'uns 20°, i sense previsió de pluges ni núvols.

A Galícia, malgrat que el dia s'acosta amb pluja i núvols, per al capvespre s'espera que el cel estigui descobert i l'eclipsi pugui ser visible.

Cel ennuvolat amb un eclipsi

Altres maneres de veure l'eclipsi solar

Si aquest vespre no estàs en cap d'aquestes dues comunitats autònomes, sempre hi ha l'opció de gaudir de les tecnologies d'avui dia. The Weather Network realitzarà una transmissió en directe des de la seva pàgina web i des del canal de YouTube, a partir de les 20 hores, aproximadament (hora local espanyola). Però ells no seran els únics que retransmetran aquest esdeveniment astrològic tan important.

L'Institut Dunlap d'Astronomia i Astrofísica de la Universitat de Toronto també farà retransmissió en viu. Cal inscriure's, de manera gratuïta, a la seva pàgina web per poder veure-ho i la retransmissió també serà a YouTube. Per acabar, la NASA també oferirà imatges de l'eclipsi, que inclouran comentaris d'experts des del cel amb millor visibilitat per veure'l.

I si ets més de viure l'experiència a la teva pell i no tens temps de fer les maletes, només et queda esperar uns quants anys. Concretament dos, ja que el 12 d'agost del 2026 es podrà observar des d'Espanya un eclipsi solar total. Aquest tindrà una visibilitat significativament més alta en comparació a aquest eclipsi del 8 d'abril, així que apunta-t'ho al calendari.

➡️ El Temps

Més notícies: